Hudvård & Mat

Frukostmuffins a la lchf

I helgen bakade jag frukostmuffins a la lchf på ägg och utan socker eller mjöl, ett recept från Receptcentralen. Detta avnjöt jag till frukost och lunch och gjorde att mitt blodsocker höll sig stabilt då jag inte använde vare sig socker, gluten eller sötningsmedel.

Frukostmuffins a la lchf

 

Frukostmuffins a la lchf

Ingredienser (10 portioner)

  • 1 paket bacon
  • 5 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl riven ost
  • 1 msk gräslök
  • 1 tsk bakpulver
  • salt
  • nymald peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om man har varmluft).
  2. Stek baconet och skär/klipp i mindre bitar.
  3. Vispa snabbt ihop vispgrädde och ägg.
  4. Tillsätt bacon, gräslök, ost, bakpulver, salt och peppar.
  5. Häll upp smeten i 10 formar placerade i en muffinsplåt.
  6. Grädde mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Om du är nyfiken på hur bakningen gick till delar jag här en liten video;

 

Kommentera