Allmänt

Donald Trump

Trumps verklighet är inte min

Som presidentkandidat i det amerikanska valet är Donald Trump en ulv i fårakläder. Han är en företagsledare vars förnedrande kvinnosyn får mig att undra vilket århundrade han kommer ifrån. Varifrån kommer dessa sexistiska och rasistiska åsikter?
Denna man har makteliten emot sig. Massmedia spyr galla över honom. Hans egna partikollegor tar avstånd. Ändå verkar stora delar av det amerikanska folket sympatisera med honom. Hur kommer detta sig? Hela denna cirkus, detta komplexa skådespel får mig att tänka tillbaka till hur det var när våra egna Sverigedemokrater intog den politiska arenan. Ingen trodde väl ifrån början att de skulle få folkets stora stöd. Men det fick dom!
Sakta men säkert har Trump fått människor på sin sida. Hur gör han? Den enda förklaringen jag kan se är att han uppenbarligen säger det många tänker. Liksom vår egen Jimmy Åkesson hittar han offer och förövare. Givetvis tillhör han själv och hela det amerikanska folket offer sidan medan invandrarna är de som hänsynslöst utnyttjar systemet. Trump vinner röster! Inte på grund av att han har rätt i sina slutsatser utan för att han gjorts till en obekväm sanningssägare och därmed får offersympatier. Folk röstar på honom för att de är trötta på maktmissbruk och intriger och Trump är den som nu leder folkmassans hetsjakt på den amerikanska drömmen som levt så länge i deras hjärtan.
Likaså ser jag paralleller till Sverigedemokraterna som alltid återvänder till det svenska folkhemmet där midsommarstång, tacos och folkdräkter är en rättighet. På deras hemsida står följande att läsa;
“Sverigedemokraterna motsätter sig inte invandring, men menar att invandringen måste hållas på en sådan nivå och vara av en sådan karaktär att den inte utgör ett hot mot vår nationella identitet eller mot vårt lands välfärd och trygghet.”
Nu undrar jag hur vår nationella identitet kan hotas av att vi tillfälligt och i vissa fall permanent ger skydd åt människor som flyr krig, våldtäkter och massakrer? Blir vi mindre säkrare på vårt egna svenska ursprung? Blir jag mindre svensk om jag har vänner från andra länder?
Hotet mot vårt lands välfärd och trygghet står snarare Ryssland för, än barnfamiljerna från Rumänien och Syrien. Putins stormakt skulle mycket väl kunna inta vårt land på ett par timmar om han ville. Vi har inget försvar som motsvarar hans armé.
Liksom Sverigedemokraterna säger sig driva sverigevänlig politik och ställa vi mot dom drar virvelvinden Trump genom delstat efter delstat för att med sin amerikanska dröm fortsätta förnedra den vanlige amerikanen med att hetsa grupper mot varandra. Vart är vår demokrati på väg? Vilken framtid ger vi våra barn? Man blir mörkrädd!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: