Allmänt

Allhelgona sprider värme!

Idag började barnens höstlov!

Jag kunde ta ledigt från jobbet och vi tillbringade dagen tillsammans. Först en lång frukost utan stress och sedan en tur till Ikea.

Äntligen försöker jag strukturera upp källsorteringen här hemma. Idag fick jag bytt ut våra sorteringspåsar…

 

Allhelgona sprider värme!
Källsortering

Och köpte dessa som skall ettikeras imorgon…

Allhelgona sprider värme!
Plastbackar för sortering

Jag tänkte märka lådorna med glas, plast, metall, batterier och så elektronik. Pappkartonger eldar vi upp och tidningar sorterar vi i papperskassar. Vad tror ni om detta? Räcker sorteringen? Hur gör ni hemmavid?

Allhelgona sprider värme!

Efter Ikeabesöket for vi upp till min mormor och morfars grav. De ligger på Fridhems kyrkogård i Göteborg. Vi satte ett batteriljus där denna gång. Jag hoppas det får lysa många kvällar! Imorgon är det Allhelgonadagen och en minnesdag för våra döda.

Allhelgona sprider värme!
Allhelgona sprider värme!

Jag har ändå sedan tonåren älskat kyrkogårdar. Den lugna atmosfären, friden men också dödens påminnelse. Ända sedan jag blev troende vid 16-årsåldern känner jag en förvissning om att livet inte tar slut här på jorden. Visst vår fysiska kropp förmultnar men vår ande har evigt liv. Jag brukar tänka på anden som den livskraft vi fått av Gud och som när döden inträder återvänder till Skaparen. Detta ger tröst och frid åt mitt sörjande hjärta. 🙏❤️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: