Allmänt

Att handla medvetet!

Handla med både hjärta och hjärna

 

Många gånger handlar vi på ren impuls. Vi plockar ner reavaror och extra erbjudanden i korgen på Ica utan att tänka. Det behöver ju inte vara fel i sig. Men det där extra vi köper brukar vara onödiga saker inpackade i onödiga kartonger och plastlådor.

Som imorgon då Black Friday (adlink) rusar på och uppmuntrar oss att köpa mer. Även denna dag tänker jag att vi måste bevara vårt hjärta, vår hjärna och våra pengar. Visst behöver vi köpa vissa saker. Visst vill vi ge barnen några julklappar och det tycker jag vi kan tillåta oss att göra. Men köp då sådant som barnen verkligen behöver, som nya hörlurar till mobilen eller en mic (adlink) till den som spelar in egna poddar. Men jag tycker inte att barnen behöver 5 nya leksaksbilar om de redan har 10st i lådan hemma. Passa gärna på imorgon och handla men köp användbara saker till varandra!

 

heart-1078771__340     brain-coral-1669995__340

Foto:Pixabay

Att handla medvetet kräver en strategi där både hjärta och hjärna samarbetar.

Många har dock börjat mer medvetet handla ekologiskt och därmed även ekonomiskt och hållbart. Detta är fantastiskt! Keep up the good work!

Här är två exempel på butiker jag rekommenderar i Alingsås;

img_0031  img_0033

Butiken Lammskinnsbutiken/Naturmateria säljer naturmaterial såsom fårskinn, inredning, barnprodukter, ekologiska presenter och tofflor.

img_0036  img_0037

Butiken Fägring Stor är inriktad på vintage och återbruk. Mysig butik som även erbjuder kurser inom kreativt skapande.

Nu ska jag krypa till sängs så jag orkar upp imorgon och själv börja handla hållbara användbara julklappar.

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: