Hälsa & Ohälsa

De 5 varför-varför mår du som du gör?

Som jag pratar om i dagens poddavsnitt så finns det ett par varför som bör besvaras om du vill förbättra din hälsa. Dessa bygger på Du är vad du äter, tänker, känner, lever och älskar. 

Ohälsa och livsstil hör ihop

Säkert har du liksom jag insett av vår livsstil i allra högsta grad påverkar vår egen hälsa och välbefinnande. Men har du också tänkt på att du själv till stort del själv påverkar hur denna hälsa ser ut? Många sjukdomar som finns inom benämningen ohälsa kan direkt härledas utifrån den mat vi äter, hur mycket återhämtning vi får och hur vi tar hand om vår kropp, själ och ande.

För visst är det så att om vi tar hand om oss själva blir det lättare att ta hand om andra. Utifrån vår egenomsorg lär vi oss vad vi människor mår bra av och kan applicera detta på varandra.

De 5 varför-varför mår du som du gör?

Mina fem varför funderingar handlar just om detta enkla men ändå så svåra. Du är vad du;

  • Äter (ekologisk naturlig mat är nyttigare än processad mat med tillsatser och E-ämnen)
  • Tänker ( vår självbild påverkar hur vi ser på andra)
  • Känner (tacksamhet och respekt skapar livsglädje)
  • Lever ( balans och rätt prioriteringar ger längre liv)
  • Älskar ( börja älska dig själv så sprids kärleken)

京东空包

I helgen gjorde jag örtsmör att ha som dressing/sås till min mat. Enkelt att göra; smör, örtkryddor och havssalt (som jag glömde ta med i bilden).空包网快递单号网:www.kkbbww.com

Som jag nämnt innan så lever jag efter LCHF där jag äter mer riktig ren mat, ingen pasta, potatis eller ris utan istället mer grönsaker och mycket ägg.

Men inte bara maten påverkar mitt välmående. Hur jag tänker om mig själv och andra. Uppbyggliga tankar skapar positiva signaler som får mig att vilja leva fullt ut. Likaså om jag känner livsglädje och tacksamhet blir det lättara att våga lära mig nya saker och enklare att välja en livsstil som är bra för mig.

Vilka prioriteringar jag väljer skapar också mitt liv. Mer medveten sund livshållning ger bättre balans och bättre hälsa. Likaså om jag tar hand om både min kropp, själ och ande får jag kraft nog att orka bry mig om andra.

De 5 varför-varför mår du som du gör?

Via bland annat min podd The Slow Living Podcast vill jag uppmuntra till ett helhetstänk vad gäller hälsan. Vår kropp, själ och ande hör ihop och om vi väljer att medvetet prioritera vad som är bra för oss kommer balansen som ett brev på posten.

Hur balanserar du din hälsa?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: