Down to Earth- medlemsportal

Varför en medlemsportal kanske du undrar? Detta ska jag försöka svara på!

Att bli medlem någonstans får mig personligen att känna mig utvald. En portal är den plattform där jag som medlem får känna mig extra välkommen och där jag kan få inspiration och vidareutbilda mig inom just dom frågorna denna portal står för. I vårt fall bygger vår medlemsportal på Slow Living principen. Vad handlar då detta om?

 

Man kan säga att det handlar om att njuta av livet! Att göra medvetna aktiva val för att skapa sig en enklare, lugnare och mer balanserad livstillvaro. På engelska står slow living för mer än bara långsamt liv. Det innesluter även ord som samarbete, respekt, hållbarhet, tacksamhet och motståndskraft. Jag också vilja lägga till enkelhet och stillhet.  Slow Living för mig grundar sig på de tre ledorden Simplicity- Silence- Serenity. Hur tänker jag då?

Simplicity

Att låta det enkla i tillvaron få leda. Bli medveten om min andning, marken under mina fötter och ljuden runtomkring. För mig innebär det att medvetet välja en mindre stressfylld vardag och låta så enkla saker som en promenad bli dagens workout.

Silence

Att låta tystnaden inom mig få plats att leva och frodas. Men också skapa tysta fysiska miljöer där jag får återhämta mig till kropp, själ och ande. I tystanden vill jag möta mitt innersta. För mig kan detta innebära att stänga av radion, tv och mobilen och våga lyssna på mina andetag och tankar i lugn och ro.

Serenity

Att låta lugnet ge plats åt nuet. Det kan handla om att faktiskt konkret planera in en vilodag (söndag) i kalendern för lugna aktiviteter. Men också våga låta lugnet råda i sinnet. För mig kan detta visa sig i att jag alltmer tar emot förslag från andra med att säga– jag återkommer! eller -detta ska jag ta reda på mer om! och inte direkt säger ja till nya aktiviteter.

Summan av ledorden blir att jag försöker tänka till en gång extra innan jag hoppar på nya saker. Att begrunda valmöjligheterna jag har i lugn och ro! Som jag skrivit om i ett annat inlägg är jag en Highly Sensitive Person och detta innebär att jag behöver dra mig tillbaka och återhämta mig ofta då jag är högkänslig för stress.

Denna medlemsportal är just tänkt att vara en inspirationskälla för oss som längtar mer efter ett hållbart liv. Våga låta dig utmanas till att ta hand om både kropp, själ och ande tillsammans med oss andra! För att få tillgång till portalen behöver du signa upp för medlemsbrevet (som kommer i slutet av varje månad) så skickar jag dig dina inloggningsuppgifter.

Här kan du signa upp dig för medlemsbrevet och portalen:

Välkommen!

%d bloggare gillar detta: