Frukost

En grön smoothie

Nu när hösten gör sitt antågande känner jag att jag vill förbereda kroppen att stå emot förkylningar. Något jag läst hos flera hälsobloggare såsom Martina, Cecilia och Annika är att kombinationerna är oändliga- så nu ska jag testa mig fram till mina egna favoriter.En grön smoothie

Med min nya blender mixade jag ihop en grön smoothie fylld med klorofyll.

Om klorofyll

Klorofyll ger grönsaker dess gröna färg och genom att äta dem kan du hjälpa din kropp att rena och avgifta blodet samt minska risken för sjukdomar. Klorofyll har en renande och utrensande effekt i kroppen, särskilt i mage, tarm, lever och blodet.

  • Klorofyll har antioxidanta, antiinflammatoriska och sårläkande egenskaper
  • Klorofyll motarbetar stenbildning i njurar och galla
  • Förbättrar funktionen hos tjocktarmen, levern, urinblåsan och magen eftersom det bryter ned och avlägsnar kalciumoxalatstenar
  • Klorofyll kan hjälpa dig att få en fräschare andedräkt. Det kan också behandla tandlossning

Alltså; Ju mörkare grön grönsaken är, desto mer klorofyll innehåller den.

 

Recept

1 näve Grönkål

1 näve spenat

Lite bladpersilja

1 Avokado

Lite citron juice

1 tsk Gurkmejpasta

Lite riven Ingefära

1 msk Kokosolja

1 dl Vatten

Gör så här

Riv en liten bit Ingefära. Blanda ned alla ingredienser i en blender och mixa till smoothie. Drick och njut!

Vilka gröna smoothies brukar du mixa ihop?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: