Hälsa & Ohälsa

En livsstil som vill skapa balans

Detta är nr 3 av 7 gästblogginlägg som jag skriver för Alingsås Tidningen under vecka 6 och som även kommer publiceras här på bloggen.

 

En livsstil som vill skapa balans

Idag är det vad vi kallar i folkmun lillördag. En dag mitt i arbetsveckan som andas engagemang och kreativitet men också trötthet och längtan efter helgen. Så här i mitten av veckan flödar ofta kreativiteten och jag bokar in samtalspartners till min podcast. Det är så spännande att få ta del av en annan människas livsresa. Många likheter mellan oss finns och samtidigt lever vi så skilda från varandra, med våra egna livsmål. På söndag kommer avsnitt två ut av The Slow Living Podcast och då fortsätter vi prata Slow Living, hälsa och hållbarhet.

För mig innebär balans ett tillstånd där jag har kontroll, både på min kropp men också på min själ och ande. Vad menar jag nu undrar du säkert? Jag tänker att kropp, själ och ande hör ihop och har vi ont i själen kan detta sätta sig även i kroppen i form av värk. Likaså om vi har frid i anden påverkar detta hur vi tänker om oss själva och andra. Ett ljust sinne skapar oftast ljusa goda handlingar. Men för att kunna ha kontroll över dessa tre delar behöver vi ibland vägledning. Det är då personer som jag själv kan komma ifråga. Jag kan stötta och guida längs vägen och visa på vilka alternativ som finns för att balansera allt detta. Du är inte ensam!

För att du på egen hand ändå ska kunna komma igång med att skapa mer balans i ditt liv kommer här några punkter du kan börja att se över;

  • prioritera tiden genom att boka in vilodagar, säga nej till sådant du egentligen inte har tid till
  • prioritera hälsan genom att leva mer stressfritt, promenera mera i långsamt tempo
  • prioritera miljön genom att bara handla sådant du verkligen behöver, återvinn mera

Personligen älskar jag promenader som inte har några egentliga mål. Där fötterna långsamt får styra mina steg, där jag hinner känna solstrålarna mot mitt ansikte och höra fåglarnas skönsång i mina öron. Jag jobbar hela tiden på att hitta och upprätthålla min egen balans i tillvaron. Ibland misslyckas jag och blir liggande i migrän men alltmer märker jag att övning ger färdighet. Jag vill fylla min kropp, själ och ande med sådant som bygger upp och ger mig livskraft.

Naturen skapar balans

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: