Hälsa & Ohälsa

En sanning med modifikation

När du frågar hur jag mår och jag svarar att det är bra, så är det en sanning med modifikation. Vad jag menar är att jag har det mesta under kontroll.

sanning med modifikation
Bild:Pixabay

Ordet bra kan innehålla ganska många nyanser. Jag har det bra i den bemärkelsen att jag är lyckligt lottad som bor i världens bästa land, har en underbar familj och ett bra jobb som ger mig inkomster.

Jag har en hälsa som börjar bli bättre men som är skörare än tidigare. Och med skörheten kommer nödvändigheten att ha kontroll. Jag kämpar varje dag med att skapa balans och detta är oerhört energikrävande. Därför behöver jag bemötas med förståelse.

Utan kontrollen är det lätt att falla i gamla energislukande vanor

När vi frågar hur någon mår är vi intresserade av att höra det verkliga svaret? Orkar vi ta emot en människa i ohälsa och obalans? Hur gör vi det?

Om du frågar hur jag mår måste du ha en strategi för hur du ska kunna härbergera mitt svar!

härbergerandets sanning
Bild: Pixabay

Och om jag nu svarar att det är bra så hoppas jag att du ändå orkar ha förståelse för att jag bär på flera nyanser av detta ord, det är en sanning med modifikation. Hela sanningen är den att jag menar att jag antagligen har det mesta under kontroll och försöker hantera det som är i obalans.

Att bära varandras bördor, om så bara för en liten stund, kan vara skillnaden mellan att falla helt eller att orka resa sig igen

Vad är då strategin för att möta varandra?

Jag önskar att vi vågade möta varandra med mer förståelse och ödmjukhet, med mer compassion och mer mildhet. Ibland är vi starkare och ibland är vi skörare!

Ibland behöver vi få någons goda råd på vägen och en hjälp att välja rätt. Men så ibland behöver vi en människas öron som orkar lyssna på hur vi har det, på riktigt. Om jag öppnar upp mitt hjärta för dig hoppas jag du är varsam med det du får höra.

hjärtats sanning
En sanning med modifikation! Bild: Pixabay

 

 

 

 

2 kommentarer

  • Beautiful Life

    Jag ligger lite efter med kommenterandet, brukar spara inlägg som jag kommenterar på senare och det här var ett av dem! Lite på temat vi skrev om inne hos mig med djup och ytlighet, känner så väl igen mig i det där med “bra”. Jag brukar tänka att det där första “hur mår du” + “bra” är mer som en artighetsfras numera, lite som engelskans “how do you do” + “how do you do”. Sen om vi känner människan djupare så blir det mer ärligt och äkta längre in i samtalet 🙂 Så brukar jag känna i alla fall, jag brukar inte känna för att vara sårbar/äkta i mitt svar på “hur mår du” om det bara är en artighetsfras/inledningsfras 🙂

    • Slow Living by Annika

      Ja ibland kan -hur mår du? och -tack det är bra! vara en bra start på ett djupare samtal. Allt beror på hur väl man känner varandra. Viktigt är som du säger att vi inte slutar fråga och bry oss om varandra!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: