Allmänt

Företagets logga har en djupare innebörd

Företagets logga har en djupare innebörd

 

Bilden består av tre växande blad sprungna ur cirklar av vatten och företagets logga har en djupare innebörd. Jag har fått frågor på vad loggan står för och detta tänkte jag besvara idag. De tre gröna bladen symboliserar växtkraft men också mina tre ledord; simplicity- silence- serentity  som betyder ungefär enkelhet, tystnad och lugn. De blå ringarna är tänkta att symbolisera hur våra livsval likt ringar på vattnet sprids utanför oss själv och påverkar vår omgivning.

Ordet Simplicity (enkelhet)

använder jag då det står för hur jag tänker mitt nya liv. Slow Living  handlar om att prioritera det enkla men också det starka. Enkelheten handlar om att inte komplicera till saker och ting. Jag försöker alltmer ta emot vad livet ger mig och använda dess kraft till att bygga upp min hälsa. Exempel;

  • för att träna min fysiska kropp har jag inte något dyrt träningskort på ett gym utan tar promenader, arbetar i trädgården och utövar enkla stretchövningar.
  • för att konsumera mer hållbart handlar jag alltmer på secondhand och återvinner möbler, leksaker och material
  • att fascineras av en blommas skönhet där hon står i all sin prakt

Ordet Silence (tystnad)

tänker jag mig innehåller både den yttre (inga skrikande barn eller leksaker som låter) och den inre (hjärtats tystnad som ger plats åt frid och harmoni). Tystnaden inom oss kan vi skapa även på en plats som utåt sett är fullt av ljud. På arbetsplatsen kan vi skapa vilorum för kroppen, själen och anden. Själv finner jag tystnad så här;

  • under mina längre promenader lyssnar jag inte på musik, poddar eller surfar på nätet
  • skogens naturliga ljud (fåglar, vindens sus i grantopparna etc) skapar tystnad åt mitt inre att återhämta sig
  • den inre tystnaden handlar mycket om att kunna landa i sig själv oavsett yttre stimuli

Ordet Serenity (lugn)

visar sig för mig i den där känslan när jag trots stökiga omständigheter ändå kan bevara mitt inre lugn och tänka rationellt och sakligt.拼多多空包网 http://www.kongbao163.net

  • i ett lugnt rum med stilla musik kan vi finna just den vila vår själ behöver för stunden
  • även det yttre lugnet kan visa sig då jag klarar av att sitta ned och andas på en klipphäll vid havet en vacker sommardag
  • vi kan både känna ett inre och ett yttre lugn som påverkar vår hälsa

Cirklarna av vatten

tänker jag får symbolisera hur våra medvetna val (hälsa, miljö, ekonomi, tro etc) sprids likt ringar på vattenytan utanför oss själva och påverkar vår omgivning. Med enkelhet, tystnad och lugn kan vi skapa förutsättningar och en bra grogrund för att underhålla vår hälsa till både kropp, själ och ande.空包代发

Nu är jag nyfiken! Hur tänker just du kring enkelhet, tystnad och lugn? Hur gör du för att skapa förutsättningar för dessa tre? Är det överhuvudtaget något du prioriterar?拼多多空包网 https://www.kongbao163.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: