Frimärkets Dag- vad samlar du på?
Allmänt

Frimärkets Dag- vad samlar du på?

Idag är det ingen vanlig dag- det är Frimärkets Dag!

Visste du att Frimärkets dag är instiftad av Sveriges Filatelist Förbund? Det visste inte jag! Fast förresten så visste jag inte ens om att det var idag den 18 mars vi firade våra frimärken. Det var när jag såg nyheterna som jag blev påmind. Hur firar vi denna dag?

Först lite kuriosa

Frimärkets dag är en varje år återkommande manifestation för frimärkssamlande i många länder. Den första Frimärkets dag arrangerades den 1 december 1935 i Österrike. Den första gången Frimärkets dag firades i Sverige var den 3 mars 1944 och arrangemanget upprepades 1945 och 1949. Först 1972 återupptogs arrangemanget och har sedan varit årligen återkommande. Numera ger Posten ut frimärken i samband med Frimärkets dag och det är Posten som bestämmer tema för arrangemanget. Förra året var temat Broar. I år är temat istället Slott.

Hur firar vi denna dag?

Vissa anmälda orter i Sverige firar denna dag och vilka de är kan du se här. Mitt närmaste firande sker visst i Borås och tyvärr har jag inte möjlighet att åka dit idag. Men jag tänkte ändå fira lite! Jag är ingen frimärkssamlare utan jag samlar på andra saker, elefanter är ett av dom. Så idag tänkte jag dela med mig av några exemplar i min elefantsamling.

Frimärkets Dag- vad samlar du på?

Min fina Elefanttavla

När jag fyllt år har jag emellanåt fått olika små elefanter och här är några av dom.

Frimärkets Dag- vad samlar du på?

Vacker elefant

 

Frimärkets Dag- vad samlar du på?

Bokelefant

 

Frimärkets Dag- vad samlar du på?

Elefant familj拼多多空包 https://www.kkbbww.com

 

Frimärkets Dag- vad samlar du på?

Två elefanter

Frimärkets Dag- vad samlar du på?

Dessa är ett axplock av min elefantsamling. Dessa vackra ståtliga djur är väldigt lika oss människor. De är flockdjur som håller ihop sin familj och sörjer när en familjemedlem dör. En dag ska jag tillbaka till djurparken och klappa och mata elefanterna. 

Vad samlar du på? Skriv gärna och berätta!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: