Bra Miljöval

Grumme såpa

Älskar Grumme

 

Grumme kan man använda till allt möjligt;

-toalettstol
– rengöra leksaker
– städa/tvätta bilen
– bada hunden
– tvätta golven
– rengöra ugnen
– rengöra kristallkronan
– rengöra utemöblerna
– smörj gnisslande gångjärn
– finns som tvättmedel
– finns som diskmedel

Grumme tänker på morgondagen.

Alla produkter är miljömärkta och fria från farliga ämnen som fosfater, EDTA, LAS, NTA och optiska vitmedel. Hela sortimentet utvecklas och tillverkas i Sverige. Större delen av tillverkningen sker i vår anläggning i Falun. Inga produkter testas på djur eller innehåller ämnen från djur.

 

 

Mindre utsläpp, mindre algblomning

På sommaren kan du se hur algerna förstör badvatten och stränder i Östersjön. Även havsväxter och fiskar drabbas. Den kraftiga ökningen av algblomningen beror till stor del på den övergödning som Östersjön utsatts för genom åren. En orsak till den ökade algblomningen är fosfater som tidigare var en ingrediens i tvättmedel. Grumme har dock alltid varit fria från fosfater och andra ämnen som kan skada Östersjön och andra vattendrag.

gront-varumarke

Svensk tillverkning ger lägre koldioxidutsläpp Eftersom dom tillverkar alla produkter hemma i Sverige blir transporterna till oss som kund kortare. Det betyder att utsläppen av koldioxid blir mindre. Koldioxidutsläppen är som bekant en av de stora miljöbovarna

Miljömärkning – Bra Miljöval Bra Miljöval är Naturskyddsföreningens miljömärkning. För att en produkt ska få bära märkningen måste den leva upp till de krav som Naturskyddsföreningen ställer. Kraven är hårda och skärps dessutom efter hand. Produkterna måste successivt utvecklas och bli mindre skadliga för miljön. Märkningen gäller alltid en produkt, inte ett företag.

Miljömärkning – Svanen Svanen är Nordens officiella miljömärke och det drivs på uppdrag av regeringen, utan bransch- eller vinstintresse. Svanen prioriterar att ta fram krav för de produktgrupper som har stor potential att minska sin miljöbelastning och de produkter som används i stor mängd och av många människor. När Svanen undersöker miljöbelastningen görs livscykelanalys där de tittar på produktens miljöpåverkan från råvara till avfall. Kraven är hårda och skärps dessutom efter hand. Produkterna måste successivt utvecklas och bli mindre skadliga för miljön.

Grumme stödjer Städa Sverige Grumme är en av flera huvudpartners för Städa Sverige, som arbetar aktivt för att hålla våra vägar, stränder, vatten och kommuner rena. Städa Sverige är en av idrottsrörelsen helägd ideell organisation, landets mest framgångsrika i operativa termer. Städa Sverige har i över tjugo år engagerat en halv miljon barn och ungdomar inom idrotten i att städa olika delar av den svenska miljön.

Följ mig gärna på Bloglovin!

Kommentera