Bloggbusiness

Influencers i medialandskapet!

Influencers

 

Jag är inte en ny bloggare på nätet utan har bloggat i över 10 år, mest för min egen skull. Men som influencer är jag ny på området! Att vi kan påverka andra människors beteende, köpvanor eller åsikter genom reklam är inget nytt. Det nya däremot är att vi influencers vill tillvarata våra läsares intressen på ett seriöst och ödmjukt sätt.

home-office-336377__180

 

Dagens medialandskap

Visst, det vi skriver om i våra inlägg påverkar våra läsare och detta är de flesta på det klara med. Det nya är att vi medvetet jobbar hårt för att forma en gemensam branschetik och bra riktlinjer som alla influencers kan utgå ifrån. I dagens medialandskap kan vi välja att medvetet exponera de företag och märken som passar med vår kanal, vår blogg och vårt egna varumärke och för mig är mitt varumärke Ekologisk hudvård – Hållbart leverne – Bloggbusiness.

Just på grund av att vi faktiskt kan påverka våra läsare och samtidigt numera är viktiga samarbetspartners i företagens marknadsstrategier måste vi som influencers lära oss vad som gäller. Marknadsföringslagen säger att; ”All marknadsföring ska utformas och presenteras så att det tydligt framgår att det är fråga om marknadsföring.”

img_0514

 Det vi måste bli medvetna om är att vi lämnar en massa digitala spår efter oss som alltid kan härledas tillbaka till våra inlägg. Det jag skriver som bloggare måste jag våga stå för! Min rekommendation är att aldrig skriva om en produkt (sponsrat eller i samarbete med) som du själv inte kan stå för. Äventyra inte ditt förtroende till dina läsare!

 Influencers of Sweden utbildar sina Influencers om vad som gäller; “När du får betalt för redaktionellt innehåll måste detta märkas ut som ”reklam”, ”i samarbete med”, ”sponsrat inlägg” eller liknande. Det måste vara tydligt för läsaren/konsumenten att du fått ersättning för inlägget av företaget.”

Så, oavsett om du bloggar, instagrammar eller youtubar bör du ha en medveten strategi för hur du vill profilera din kanal och ditt varumärke.

 

Följ mig gärna på Bloglovin!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: