Allmänt

Internationella kvinnodagen- ett hån mot oss kvinnor!

Idag är det internationella kvinnodagen och jag repostar mitt inlägg jag skrev förra året;

Jag blir så arg när jag läser alla käcka inlägg om att vi borde fira denna dag!

Kanske är tanken god bakom firandet men det finns en andemening i hela den här dagen; att vi alla andra dagar fortfarande ses och behandlas som andra klassens medborgare. En dag som denna undergräver endast kvinnors rättigheter och begränsar dom till att få en av 365 dagar. Idag är visst den enda dagen vi borde få känna oss delaktiga och betydelsefulla!

Internationella kvinnodagen- ett hån mot oss kvinnor!

Internationella kvinnodagen- ett hån mot oss kvinnor!

För mig är denna dag en vanlig dag då jag kämpar för min rätt att få vara den jag är!

När vi kvinnor bemöts av fula ord, sämre lön och blir utsatta för våldtäkt påverkar det hela vårt samhälle och inte bara oss av ett specifikt kön. Tror du samhället blir tryggare och öppnare om du som man inte vågar stå upp för din mamma, din syster eller din flickvän? Som man måste du ta ditt kollektiva och personliga ansvar att stå upp för ALLAS RÄTT ATT INTE BLI DISKRIMÌNERADE!

Orättvisorna mellan könen är fortfarande stora! Min kamp, din mammas kamp, din systers kamp och din flickväns kamp borde även vara din kamp!

Vi behöver inte fler sådana här Internationella dagar. Vad vi behöver är nolltolerans mot trakasserier, lika lön för lika arbete och rätten för alla att kunna vara utomhus vilken tid på dygnet som helst utan att vara ett offer för någon sjuk människas sexuella drift.

Så länge vi fortfarande firar Internationella kvinnodagen har vi inte lika rättigheter!

Låt dig inte luras av män med fina ord, snygga kostymer och blommor i handen. Många av dom är förklädda bakåtsträvare och kvinnoförtryckare. Låt oss tillsammans; män, kvinnor och alla ni andra kämpa för varje människas rätt att få vara den man är. Låt oss avskaffa ytterligare ett hån mot oss kvinnor! Internationella kvinnodagen är ett hån mot oss kvinnor!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: