Allmänt,  Hälsa & Ohälsa,  Hudvård & Mat

Keto by Annika

Det finns så många olika sätt att leva en ketogen kosthållning på. Vissa nästan endast lever på fett, kött och kaffe. Andra äter även vissa grönsaker och äter tillskott. Som alltid gäller det att hitta den balansen du själv klarar av att följa resten av livet. För min egen del provar jag mig fram för att se hur min kropp reagerar.

Först av allt måste jag säga att jag INTE är någon läkare och vill inte promota mig själv som någon expert inom området. Det jag däremot vill dela med mig av är hur min livsresa mot ett hälsosammare liv ser ut.

När jag först började äta LCHF tyckte jag det lät för bra för att vara sant. Jag kunde äta bara det goda i maten såsom kött, grönsaker och feta såser. Ganska snabbt insåg jag att det går att föräta sig även på kött och goda såser och jag mådde inte så bra.

Jag började söka information på nätet och hittade Kostdoktorn som förklarade hur jag skulle lägga upp mina måltider för bästa resultat. Gå gärna in där och sök recept men också forskning på hur maten påverkar oss.

Keto by Annika

För mig har det varit viktigt att hitta den kosthållning som bäst funkar i längden för min kropp. Under denna matresa handlar det då givetvis om att prova sig fram och se hur kroppen reagerar.

Det jag märkt är att min kropp INTE tycker om gluten och för mycket mjölkprodukter. Min mage svullnar upp, jag blir trött i huvudet och känner mig allmänt seg i kroppen.

Så, jag har nu inlett Keto by Annika där jag själv provar mig fram genom att äta en mer ketogen kost där jag håller mig under 20gr kolhydrater/ dag (blir oftast runt 5gr kolhydrater) och även är sparsam med proteinet.

Jag kan inte nog betona hur avgörande det är att vi var och en hittar vår egna specifika kosthållning som håller i längden. Imorse bakade jag exempelvis mitt eget glutenfria bröd. 

Keto by Annika

En del som äter en ketogen kost skulle aldrig äta detta, även om det är glutenfritt och fri från socker. Men jag som älskar bröd tänker någongång ibland baka dessa för att jag tycker mat ska vara njutning.

Så om du själv vill få tips på hur du kan leva en mer hälsosam ketogen kost får du gärna följa mig på mina sociala medier. Jag finns både på Instagram , Facebook och Youtube.

Om du äter LCHF/Keto har du några tips för mig?

Kram

单号网  空包网

空包网  单号网

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: