Middag

Köttfärsfylld squash

Ju mer jag läser om maten påverkan på kroppen och välmåendet desto mer inser jag att jag måste bredda min matlagning. Det räcker inte med att äta paprika, spenat eller gurka som sallad, jag behöver lära om. 

 

För första gången köpte jag squash i affären och tänkte tillaga denna i ugn. Jag har ibland undrat vad det är för skillnad på squash och zucchini och sökte upp detta. Vet du, det är INGEN skillnad på detta förutom namnet. Ordet squash är det engelska ordet på denna frukt och zucchini är dess italienska namn. Skönt, nu vet vi!

BILD: Pixabay

Recept på köttfärsfylld squash

2 squash

500gr köttfärs

5 tomater

1 bit purjolök

1 näve spenat

Smör

Kokosolja

1 tsk Gurkmejpasta

1/2 kryddmått Svartpeppar

Havssalt

1 dl Riven ost

Gör så här

Stek köttfärsen i smör och kokosolja. Skär tomater, purjolök och spenat i bitar och blanda ned i köttfärsen. Tillsätt gurkmejpasta, svartpeppar och havssalt. Rör om och värm på allt.

Dela squashen på mitten och gröp ur innanmätet med en sked.

Fyll nu squashen med köttfärsröran och toppa med ost.

Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25-30 minuter. Ta ut när squashen är mjuk.

Tillbehör

Jag gjorde även en enkel sallad till bestående av vitkål, tomater och sockerärtor.

Personligen tyckte jag detta var väldigt gott men jag har inte ännu övertygat barnen hemma. Som alltid behöver man vänja sig vid nya smaker och jag får experimentera hemma med andra squashrätter.

Prova gärna hemma du också!

Kanske använder du squashen i andra maträtter? Då får du hemsk gärna berätta i kommentarsfältet hur du gör så jag får lite hjälp på traven.

2 kommentarer

  • Maria

    Zucchinipasta ist för vanlig pasta till tex köttfärssås. Behöver inte använda en grönsaksslicer utan funkar bra att använda rivjärn och riva till långa “remsor” likt spagetti.

  • Maria

    Zucchinipasta ist för vanlig pasta till tex köttfärssås. Behöver inte använda en grönsaksslicer utan funkar bra att använda rivjärn och riva till långa ”remsor” likt spagetti.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: