Allmänt,  Hälsa & Ohälsa,  Hudvård & Mat

Läkare, Statiner och kolesterol

När man har flera personer i sin familj och omgivning som efter läkarbesök får utskrivet statiner istället för en kostomläggning, jag då går jag i taket. Jag är ingen utbildad läkare eller dietist MEN jag läser på om ny forskning.

Allt mer blir jag övertygad om att våra läkare endast läst en bråkdel av modern forskning under sin utbildning. Tyvärr verkar de fortfarande vara fast i gamla studier och vilka vågar ifrågasätta dessa?

Jag tänker så här; när vi nu är så medvetna om kostens betydelse för hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och värk, borde vi inte då först och främst se över vår kosthållning innan vi skriver ut mediciner? Dom som tjänar pengar på dessa tabletter, läkemedelsindustrin, vill ju förstås INTE att vi tar eget ansvar över vår hälsa- då skulle de inte sälja tablettmissbruket som enda lösningen, därför bör du inte äta mediciner i onödan som har flertalet biverkningar.

Bakom hjärtsjukdomar och värk ligger oftast inflammationer av olika slag, ofta i kombination med högt blodsocker. Någon som förklarar detta utomordentligt är Martina Johansson – en biohackande civilingenjör som givit ut flera böcker inom hälsa. Den senaste läser jag själv just nu.Läkare, Statiner och kolesterol- därför bör du inte äta mediciner

Då kosten har en så avgörande betydelse för vår hälsa, främst förebyggande men också läkande behövs större kunskap kring sambandet mat, inflammationer och livshälsa. Jag tycker mig märka en hälsorevolutions början, dock är det som alltid vid stora revolutioner tålamod som krävs. Rom byggdes inte på en dag! Inte heller kan vi förändra vårt sätt att se mat som medicin över en kaffekopp. Vad vi däremot kan göra är att själva anamma en sundare livsstil med kosten i centrum och på så sätt visa omgivningen att Hippokrates har rätt;

”Let food be thy medicine
and medicine thy food”

Vill du ha ytterligare hjälp på vägen vad gäller ketogen kost? Då kan jag rekommendera Martinas bok Ketoguiden.

Det är VERKLIGEN dags för en HÄLSOREVOLUTION i vårt land! Våga förebygga, underhålla och boosta din egen hälsa!

%d bloggare gillar detta: