Allmänt,  Hälsa & Ohälsa

Låt tiden vara din vän och inte din fiende

Som så många andra har jag känt att tiden inte räcker till. Under veckodagarna längtar man till fredag och helgledigt. Men så kommer fredagen och snabbt som ögat är det söndagskväll och man undrar vart ledigheten tagit vägen. Känns det igen?

Men om jag stannar upp i nuet, insuper tiden och accepterar att jag är tillräcklig, då blir det så mycket lättare att leva.

Utan tidstress hinner jag med att uträtta mycket och oftast till bättre resultat än om jag försökt pressa in för mycket under för mycket tid.

Jag har börjat lära mig att låta tiden vara min vän och inte min fiende. Ett exempel på detta är att jag äntligen fick grävt ned min första hink med Bokashi. Tanken var att detta skulle göras i slutet av mars, men så har tiden gått och mitt matavfall har fått extra tid att gotta till sig.

Jag grävde en ränna mitt i jordhögen och hällde i matavfallet och sedan föste jag över mycket jord så inte katterna eller fåglarna skulle känna doften. Nu väntar jag med spänning på att få odla grönsaker här framöver.

Låt tiden vara din vän och inte din fiende tycker jag låter som ett bra utgångsläge.

Hur gör du för att hinna med livet utan att leva i stress och tidspress?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: