Allmänt,  Biohacking

Lifestyle design- hur jag vill leva mitt liv

När människor i ens närhet ifrågasätter och undrar över anledningarna till valen jag gör blir jag uppmuntrad. I början tog jag det som ett negativt påhopp, att jag borde veta bättre än att experimentera med min egen hälsa. Idag tar jag frågorna istället som en komplimang- att jag faktiskt orkar ta mitt ansvar över min hälsa.

Människor kommer alltid ha åsikter över hur jag lever, varför jag gör som jag gör och hur jag prioriterar. Numera rör det mig inte i ryggen! Jag vill inte lägga ner mer tid och energi på människors avundsjuka och egna lättja. För jag tror att det i mångt och mycket handlar om att vi människor är bekväma av oss och inte orkar lägga ned den tid det krävs för att hålla oss friska. Att välja de prioriteringar som vi vet är dom bästa för oss i längden.

Tänk själv; så mycket enklare det är att bara jobba på (helst mer än 40h/vecka), äta den maten reklamen på tv säger oss är gott och spendera våra surt förvärvade pengar på onödiga prylar som egentligen inte alls förbättrar vår tillvaro. Själv faller jag också för vissa delar; vi har köpt hus som en investering inför framtiden och jobbar heltid för att betala allt, vi köper pizza ibland och har alltid chips hemma till fredagsmyset och vi har en skrivare/fax hemma som stått ett par år som aldrig blir använd.

Lifestyle design- hur jag vill leva mitt liv

Min hälsoresa har bara börjat och jag hoppas den blir lång. Ju mer jag läser och förstår om hur kroppen och psyket fungerar desto mer finns det att ta reda på. Det är en spännande resa, att jag faktiskt kan och bör ta kontrollen över hur mitt liv ska se ut. Vissa saker kan jag inte påverka och då får jag lämna det därhän. Men det mesta kan jag faktiskt själv bestämma och påverka och då vill jag göra det.

Ju mer jag försöker förändra mitt liv till det bättre är det ett ord som jag alltid återkommer till- FRIHET. Jag vill förbättra min hälsa så jag har mer frihet att leva som jag vill. Att ha energi nog att leka med barnen, god sömn för att kunna återhämta mig och nyfikenhet att fortsätta lära mig nya saker.

Exempel på sånt jag vill göra;

För att få mer frihet måste jag definiera mina mål och sedan aktivt jobba för att nå målen.

Som ett steg mot bättre förståelse av hur min kropp fungerar var jag häromdagen och lämnade blodprov. Beställde enkelt ett test via Werlabs hemsida och besökte Unilabs dropin i Göteborg. Nu väntar jag med spänning på provresultaten. Kommer uppdatera er hur det gick! Jag känner att jag behöver ha en startpunkt att utgå ifrån, därav detta hälsotest.

Har du gjort detta test? eller liknande? Vad lärde du dig av det? Vad har du förändrat?

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: