Bloggbusiness

Mina favorit poddar!

Mina favorit poddar!

 

 

Känner du liksom jag att det är en podddjungel där på nätet? Så många intressanta podcasts att lyssna på när man kör bil, tränar eller promenerar i skogen. Oftast lyssnar jag själv på podcasts när jag promenerar. Det kan vara när jag går till affären för att handla eller viker tvätten hemma. En riktigt bra podcast bör enligt mig själv innehålla tre viktiga komponenter;

 

  • egna erfarenheter
  • andras expertis
  • aktuella frågeställningar

 

Vilka poddar lyssnar jag själv på?

Det senaste året har jag alltmer börjat lyssna på poddar såsom Bloggbusiness och Blondinbellas  En Economistas Podcast. Den tidigare från fd. Better Bloggers som nu heter Influencers of Sweden som är samlingsplatsen för Sveriges branschorganisation för Social Media Influencers. Här är även jag numera stolt premium medlem då jag uppskattar och värdesätter att få professionalisera mitt egna bloggande och få konstruktiv vägledning och bra verktyg. Det jag gillar med denna podcast är att man får ta del av de framgångsrika bloggarna som berättar om sina egna strävanden efter att kunna lyckas med sitt bloggande och bygga upp en trogen skara läsare.  Många av dessa kan numera även leva heltid eller halvtid på sitt bloggande vilket gör att även jag satsar på en seriös bloggbusiness. Den senare är inspelad med Isabella Löwengrip (Blondinbella) & Pingis Hadenius i samarbete med United Influencers. I denna podcast blir jag inspirerad att tänka ekonomiskt och utmanad att tänka mer i investeringar och ett hållbarare ekonomiskt flöde.

I och mitt intresse för hälsa och mitt ständiga lördagsnöje att se Nyhetsmorgon på TV4, hittade jag Läkarpodden med Nyhetsmorgons egna Tilde de Paula Eby och Dr Mikael Sandström. I denna podcast varvas aktuell forskning med egna personliga erfarenheter med lyssnarnas önskeämnen.

Då jag även gillar att hänga med i dagsaktuella nyhetshändelser lyssnar jag emellanåt även på P3 Dokumentär som är en del av Sveriges radios programutbud. Här varvas skjutningen på norska ön Utöya, terrordåden i Bryssel med den försvunna 10-åriga Bobby som förövrigt sänds i repris nu på söndag kl 18.03. Jag både förskräcks och fascineras av alla olika händelser som satt djupa spår i våra samhällen.

Den sista jag faktiskt vill lyfta här är Framgångspodden som jag precis själv har upptäckt. Sveriges mest framgångsrika personer, entreprenörer, idrottsprofiler och artister intervjuas i hur deras resa började och hur den ser ut idag.

 

 

Min Podcast lista:

Bloggbusiness

En Economistas

Läkarpodden

P3 Dokumentär

Framgångspodden

 

 

 

Följ mig gärna på Bloglovin!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: