Allmänt,  Biohacking,  Hälsa & Ohälsa

Mitt hem är min borg- att skapa återhämtningsplatser

Vårt hem borde vara vår trygga plats; där vi får vara oss själva och där vi hämtar kraft- vårt hem borde vara vår borg. Oavsett om vi är på jobbet, i skolan eller i affären för att handla kan vi inte helt vara oss själva. Arbetsplatsen kräver att vi uppför oss enligt företagets policy, skolan förväntar sig att tider hålls och att man samarbetar och i affären finns mängder av oskrivna sociala regler att följa- som den att stå på sin plats i kön för att få betala i kassan.

Oftast klarar de flesta av oss av att följa policys och regler då vi vet att de bara är tillfälliga, på en viss plats eller i en given situation. För sedan vet vi att när vi väl kommit hem och stänger dörren bakom oss kan vi andas ut. Vi behöver inte tänka på hur rak ryggen hålls eller hur barnen springer runt och busar. Vi kan slänga av oss både skor och strumpor och krypa upp i soffan, släppa ut håret från den där hårda snodden och låta gäspningarna ta över- vårt hem är vår borg, vår fristad. Här är vi helt accepterade så som vi är!

Mitt hem är min borg- att skapa återhämtningsplatser

För min egen del försöker jag skapa fler små återhämtningsplatser i min borg där jag bara får vara. Här nedan kan du se det senaste tillskottet; en mjuk fåtölj framför ett större akvarium där jag får vila till kropp, själ och ande.

Då jag är en högkänslig person är det helt avgörande för min hälsa att jag får dra mig tillbaka och ladda batterierna. Jag har en lägre stresströskel och jag behöver egentid för att kunna sålla bland intrycken jag fått under dagen. Då passar en sådan här plats alldeles utmärkt.

Har du någon återhämtningsplats i din borg? Hur ser det ut där?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: