Biohacking,  Hälsa & Ohälsa

Mitt resultat från Werlabs blodprov

Som jag nämnt tidigare beställde jag ett blodprov via Werlabs för att få en koll på mina värden. Min strävan är att livsoptimera mitt liv så att jag har en god hälsa i många år framöver.

Efter min utmattning har jag letat efter sätt att komma tillbaka, inte till dubbelarbetet men till livet. Det går sakta men säkert åt rätt håll! Som en grund att stå på ville jag därför veta hur min kropp egentligen mår och beställde dessa blodprover på nätet.

Så vad visade då proverna?

Jo de allra flesta visade att min kropp mådde bra.

Det man kunde se var dock att mitt ALAT var lite förhöjt. Detta kan visst bero på att jag tar en del kosttillskott. Jag hoppas det inte är negativt för min lever dock. Någon som vet hur detta funkar?

Vad jag förstod så är mina blodvärden bra men jag hade något förhöjt kolesterol.

Dock ligger fördelningen Apo B/Apo A1(kvot) bra till vilket talar för en god kolesterolfördelning (mellan det ”onda” och det ”goda” kolesterolet). För visst är det så att kolesterolet kan vara högre på ketokost?

Mitt blodsocker ligger lite högt och antagligen är detta pga att jag slarvat med maten. Sedan så har jag i och för sig läst bra böcker om att ju mer fett jag äter desto högre kolesterolvärde får jag. På lchf och ketogenisk diet äter vi ju en hel del bra fetter. 😉

Jag testar mig fram med kosten och går mellan lchf och keto. Jag provar att äta fler kolhydrater emellanåt för att se hur min kropp reagerar. Vad jag märker är att min mage lätt börjar knorra med fler kollisar och att jag känner mig uppblåst. När jag sedan drar ned på dessa och ökar på fettet (avokado, smör, kokosolja) märker jag hur magen lugnar ner sig. Bra smörjning av tarmarna!

Så nu ska jag fortsätta min kostbana med ännu mindre kolhydrater och bättre fetter.

Hur äter du? Hur ser dina värden ut? Har du några tips till mig?

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: