Hälsa & Ohälsa,  Hudvård & Mat

Mota förkylningen i dörren med Jamu

Efter en lång varm och härlig sommar är hösten här. En årstid jag älskar! Färgerna i träden, mysfaktorn vid kaminen och de härliga samtalen som skapas runt en kopp te.

För mig är hösten en tid för återhämtning, där jag fortfarande andas lite av det lugn semestern givit mig. Det är också en tid där många projekt startas upp. Skolorna börjar och på jobbet startas årets sista energispurt. Många tar tag i sin träning eller sin kostomläggning. Själv fortsätter jag på mitt hälsospår jag vandrat på under hela året.

Trots ett lugnare tempo med hälsan i fokus kommer även de yttre påfrestningarna; förkylningarna och bacillerna. Så för att boosta både mig själv och min familj har vi nu börjat äta mer vitaminrik mat (antiinflammatorisk) där mycket grönt och olika grönsaker hamnar på tallriken. Igår blandade jag till min egen variant av Jamu -en indonesisk hälsodryck du enkelt gör hemma, fylld av bl.a gurkmeja och ingefära.

Mota förkylningen i dörren med Jamu

Ingredienser

En bit Ingefära

1 msk Gurkmeja

1 Citron

Lite Honung

En gnutta kanel

2-4 dl vatten (beroende på hur starkt du vill ha)

Skala ingefäran och hacka i bitar och pressa citronen. Häll tillsammans med övriga ingredienser i en blender/mixer.

Håll drycken kall i kylskåp. Drick gärna ett glas både morgon och kväll.

 

KRAM

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: