Allmänt,  Hälsa & Ohälsa,  Hudvård & Mat

När sockermonstret tar över

Jag som tyckte det gått så bra att äta rätt saker- och så plötsligt ger jag vika för frestelsen. Det var som om jag ville belöna mig för att ha varit duktig.

I helgen smakade jag både godis och läsk och jag kände direkt hur min mage svullnade upp och protesterade. Tänkte att detta gör jag inte om. Så kom måndagen.

Efter en hel arbetsdag var vi alla trötta. Väl hemma skulle akvariet rensas och detta tog en lång stund. Sedan skulle middag lagas….ingen orkade –köpa pizza! ropade någon och jag gav vika.

Efter två pizzabitar och två glas läsk var min mage sprängfylld. Jag svullnade upp och fick magknip…. hjälp! Vad har jag nu ställt till med?!

När sockermonstret tar över

Det är så här sockermonstret funkar på mig. Om jag ger vika för bara så lite så sätter suget igång och missbrukaren i mig kan inte säga nej. I mitt huvud förstår jag inte hur jag kunde tro att jag skulle klara av att motstå. Sockermonstret har ett järngrepp om mitt liv och liksom andra missbrukare måste jag helt hålla mig ifrån socker och gluten och inte falla för den röda hunden.

Nu börjar jag om igen och tar måltid för måltid, en dag i sänder. Jag vet att det går och jag vet att jag kan….

Hur gör du när suget börjar ta över igen?

Kram

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: