Bra Miljöval

Nu åkte jag dit! 5 tips på att slippa ljuga!

Egentligen är jag väl som vilken vanlig Svensson (i mitt fall Andersson) som helst. Jag jobbar, diskar, tvättar, lagar mat och så har jag numera ett ökat behov av att sopsortera. NEJ!!!! Sluta inte läsa, det är roligt!!! 😉

I tidigare inlägg har jag visat er hur jag försöker källsortera i mitt kök. Det går bättre och bättre.

Jag åkte dit!

Men så igår slängde jag plast i det osorterade kärlet och givetvis blev jag påkommen. Min 4åriga son kom rusande och sa att jag gjorde fel. Suck, varför såg han mig? Varför lär jag honom sortera? Dessa tankar var de första som dök upp i mitt huvud. Jag fick snällt slänga plastpåsen i rätt sorteringslåda! Och ja, jag skämdes!

 

img_0370.jpg

 

Så nu tänkte jag rädda er från att behöva skämmas inför era barn!

Här är 5 enkla tips på hur ni slipper sluta ljuga om hur ni sorterar;

 

  1. Införskaffa källsorteringslådor (mina är köpta på Ikea billigt)
  2. Köp mer färsk mat (är inte förpackade i onödiga plastlådor/plastpåsar)
  3. Sortera tillsammans i familjen (ju fler som tar ansvar desto roligare och enklare)
  4. Belöna er sortering med ett pris (ge er själva en gåva ni tycker om ex. ett glas vin, choklad eller köp en blombukett)
  5. Starta veckotävling (utmana varandra med ett pris på fredagen för bästa veckosorteraren)

 

Grumme

 

IMG_0005 (2)

 

Jag måste bara ge er ett hemligt 😉 tips på ett superbra städmedel.

NEJ!!! Detta är inte ett sponsrat inlägg!!!

 

 

Följ mig gärna på Bloglovin!

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: