Trädgård

Nu händer det!

Nu äntligen händer det!

Jag har gått länge och väntat och tänkt att det aldrig blir dags. Men som tidigare år kommer så äntligen belöningen; ljusare och varmare dagar och med detta börjar det hända saker.

trädgårdsarbete
Nu händer det; trädgårdsarbetet börjar!

Som jag längtat!

Är det något jag älskar att göra så är det just att tillbringa tid i vår trädgård hemma. Inte för att den är perfekt eller jättestor, utan just för att den är tillgänglig året om och den är vår att njuta av.

En del år har trädgården känts som ett tungt ansvar med mycket arbete att utföra. De första åren planterade vi tujahäckar och syrenbuskar och senare grävde vi en liten damm.

För några år sedan byggde vi en pergola som vi låter bli beklädd av grönska.

nu händer det
Grönskande pergola

Nu ser vi fram emot våren med alla blomdofter, grönsaksplanteringar och prunkande buskar.

Det är i trädgården, med fingrarna i jorden och kaffe på termos jag mår som allra bäst. När kroppen får arbeta tillsammans med naturen och skapa nytt. För mig är det en vila i att skapa, forma, klippa och plantera. Att se frön växa till plantor och äppelträdet blomma får mitt hjärta att ta kaninskutt.

Nu händer det!

Jag har börjat planera årets grönsaksbäddar; sockerärtor, morötter, potatis, sallad, tomat och lök. Inom en snar framtid hoppas jag ha råd att införskaffa ett växthus som ska kunna hjälpa mig med odlingen.

nu händer det
Prunkande buskar

Hur använder du din trädgård eller balkong? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

 

Följ mig gärna via Bloglovin!

2 kommentarer

  • paulinagunnardo

    Å va härligt!! Jag har varken trädgård eller balkong tyvärr. Brukar åka till mamma och påta i jorden hos henne däremot. Och jag tycker det är mysigt att bara få rensa ogräs och klippa gräsmattan, det är också ett sätt att bara vara. Dessutom brukar dottern och kusinerna leka så bra när de är där så man kan sitta och greja relativt ostört 🙂 Tumme upp för sånt! Fy vad jag längtar till det nu!

    • Slow Living by Annika

      Va härligt för både dig och din mamma! Ja påta i jorden är välgörande för både ande, kropp och själ.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: