Allmänt,  Hälsa & Ohälsa

Nu har det gått en månad

Tänk så fort det har gått. Och ändå inte. Tiden, den där som styr våra liv och våra dagar. Det är nu en månad sedan jag skrev det där inlägget och sedan har det varit tyst här på bloggen.

Nu är jag tillbaka

Månaden som gått har varit jobbig. Jag har varit så trött och förvirrad. Dels har jag funderat över mitt beslut att avsluta mitt företag, dra ned på sociala medier och samtidigt kände jag att jag inte hade något val.

Så vad har hänt den sista tiden? Jo jag har gjort så lite som möjligt! Givetvis har jag jobbat 5 dagar i veckan men förutom detta så har jag försökt uppfylla livskvalitèn jag nämnde i förra inlägget;

Min värld kommer hädanefter bestå allt mindre av delande, lajkande och uppdateringar och mer av familjetid, vilande och bakande. Jag kommer prioritera skogspromenader framför fina Youtubevideos, jag kommer vara mer närvarande och delaktig i sonens lek framför att hitta den perfekta bildvinkeln för Instagram, jag kommer njuta av varje tillfälle som ges att dricka mitt kaffe på altanen vilandes i hängmattan framför att slänga i mig mitt kaffe i språnget mellan spisen, tvättmaskinen och kaminen. Jag kommer lyssna på fåglarnas kvitter, bygga snögubbar i vinter och dricka varm choklad ute i skogen. 

Så hur har det då gått? 

Nu har det gått en månad

Jag lever ett mer autentiskt liv

Efter mitt förra inlägg i oktober har jag faktiskt levt ett lugnare och mer autentiskt liv. Jag har prioriterat promenader framför youtubande. Som exempel så har vi har varit och fiskat och grillat korv vid sjön.Nu har det gått en månad

Vi har spelat spel…Nu har det gått en månad

…och så har vi bakat första omgången pepparkakor.Nu har det gått en månad

Äntligen kom så den första snön. Vi var inte sena ute för att skapa snögubbar och åka snowracer.Nu har det gått en månad

Nu har det gått en månad

Nu har det gått en månad

Flera av er har hört av er och frågat hur jag mår. Är så glad och tacksam för detta! Jag kan bara bekräfta att mitt liv är mycket mer njutbart numera. Nu hinner jag höra fåglarnas kvitter, leka med sonen och jag har till och med börjat läsa böcker igen.

Så svaret på frågan är ett rungande JA!!!

Med det sagt så är jag inte samma gamla Annika som jag en gång var. Jag prioriterar annorlunda, säger nej till uppdrag och engagemang jag inte orkar med. Jag sätter mitt välmående i främsta rummet. Dock gör jag misstag fortfarande. Men efter en aktiv dag prioriterar jag numera att vila på soffan en stund.

Den 9 november var jag med i P4 Väst där jag delade med mig av mina 3 bästa tips på avkoppling för att mota stressen. Lyssna gärna;

Tills vi hörs igen, var rädda om er!

KRAM

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: