Allmänt

Nu inleds Novent med mys

Julmusik, julmust och pepparkaksbak- nu inleder jag mitt egna Noventfirande. November månad har kommit att bli en favorit för mig. En tid då jag drar mig inomhus, tänder ljus, bakar pepparkakor och lussebullar och sätter upp ljusslingor. En tid av julförberedelser och planering.

När jag firar novent tänder jag ljus varje söndag i adventsstaken, men åt fel håll, denna förvandlas då till noventstake. Jag börjar med ljuset längst till höger, när advent väl är här så möts fjärde novent och första advent på ett och samma ljus, längst till vänster. I år börjar novent nu på söndag, alltså den 11 november.

En av de saker jag håller på med nu är att skapa ett minilandskap i min glasskål. Än så länge har jag jord, mossa, stenar och mindre växter i. Närmare advent kommer någon hyacint sättas ned och kanske flyttar även någon tomte in.

Nu inleds Novent med mys

Något annat som är typiskt för novent är ljusslingorna som jag sätter upp. Några sätts i trädgården och andra inomhus, allt för att öka på mysfaktorn. Här är några som jag fått upp;

Sen ingår det givetvis lite must denna månad;

Framför allt tycker jag spänningen stegrar när julmusiken plockas fram, här är ett axplock;

I dagarna kommer jag börja baka första omgången av pepparkakor och lussebullar och jag hoppas internet snart kan få fram doftappar så jag kan dela med mig av julstämningen.

Hur förbereder du julen under november?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: