Allmänt,  Hälsa & Ohälsa

Nu stänger jag ned!

När du känner att du glömmer vad du skulle göra i affären, får intensiva hjärtklappningar och är så trött att det känns som om du skall svimma när som helst-då är det dags att dra i nödbromsen!Nu stänger jag ned!

Du som själv drabbats av utmattning eller har anhöriga som brakat in i väggen känner igen symtomen. Jag gör det också! Dom kommer smygande; små fysiska och psykiska signaler om att allt inte står rätt till.

Jag som tidigare varit sjukskriven vet att det är lätt att trilla dit igen. Man återgår till vardagen så sakteliga och snart känns det som om mattan håller på att ryckas undan ens fötter ännu en gång. Det är just därför dom där signalerna är så viktiga att lyssna på och agera efter.

Dom viktiga signalerna

Personligen så kom tröttheten och ljudkänsligheten tillbaka. Jag blev trött både i kroppen och i huvudet. Det kändes som att ha sprungit maraton och samtidigt försökt lösa avancerade matematikekvationer -kroppen höll på att stänga av. 

Efter min utmattning är jag stresskänsligare och tröttare. Jag har fått lära mig lyssna på kroppens signaler och börjat skapa balans i min tillvaro. Jag lär mig säga nej till engagemang och aktiviteter när jag känner att det blir för mycket.

Nu stänger jag ned!

Du som följer mig på Twitter, Instagram, Facebook eller Pinterest kommer inte få fler uppdateringar ifrån mig. Jag stänger nu ned flera av mina sociala kanaler för att skapa mig ett bättre balanserat liv dock kommer jag fortsätta blogga, Youtuba och spela in poddar -och detta är allt!Nu stänger jag ned!

Min värld kommer hädanefter bestå allt mindre av delande, lajkande och uppdateringar och mer av familjetid, vilande och bakande. Jag kommer prioritera skogspromenader framför fina Youtubevideos, jag kommer vara mer närvarande och delaktig i sonens lek framför att hitta den perfekta bildvinkeln för Instagram, jag kommer njuta av varje tillfälle som ges att dricka mitt kaffe på altanen vilandes i hängmattan framför att slänga i mig mitt kaffe i språnget mellan spisen, tvättmaskinen och kaminen. Jag kommer lyssna på fåglarnas kvitter, bygga snögubbar i vinter och dricka varm choklad ute i skogen. Jag kommer välja att leva i nuet framför att fundera över framtiden.

Jag lever just nu och det är gott nog!Nu stänger jag ned!

Var rädda om er!

KRAM 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: