Allmänt

Nytt år med autenticitet-att våga vara den jag är

Vid varje nyårsfirande brukar nyårslöften komma på tal. En del vill gå ner i vikt, andra börja träna eller äta nyttigare och vissa tänker söka nytt jobb. Oavsett nyårslöften behövs delmål för att börja på vägen mot det större målet. I år har jag som nyårslöfte lovat mig själv att bli mer sann mot mig själv!

Jag vill leva mer autentisk, mer äkta mot vem jag är och vad jag känner. Att sluta bortförklara när jag inte orkar vara med på resor, kalas eller möten. Jag är hela tiden medveten om min högkänslighet som gör mig lyhörd men också sårbar och utsatt för stress och utmattning.

Jag vet att jag lätt blir stressad när det är mycket att göra och människor runt omkring förväntar sig att jag levererar. De senaste åren har jag blivit smärtsamt medveten om mitt stora behov av återhämtning. Att ta mig egentid är nödvändigt för min hälsa.

Helgerna försöker jag hålla så fria som möjligt och stannar då gärna hemma med familjen.

Något jag planerar in emellanåt är en sparesa, antingen med min dotter eller själv. Nu längtar jag efter egentid och kommer planera in en spavistelse inom det närmaste. Innan denna resa har vi begravning att stå i då min svärfar hastigt lämnade oss under julhelgen.

För att bli mer autentisk behöver jag sätta upp delmål på vägen. Ett sådant kan vara att jag ska säga vad jag tycker, när någon frågar efter min åsikt, och inte som tidigare säga det som förväntas av mig.

Ett annat delmål som ska jobba med är att jag prioriterar mina behov och min ork före andras. Att säga nej när jag inte orkar eller vill!

Jag tänker att det viktigaste är väl att våga vara ärlig främst mot sig själv och sina behov men också gentemot andras förväntningar på mig.

Hur lever du autentisk? Vågar du vara äkta mot framförallt dig själv?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: