Allmänt

Online- den nya verkligheten

För över ett år sedan skrev jag ett inlägg om hur den nya tekniken faktiskt förändrar oss människor. Min oro för att all uppkopplad tid på internet fjärmar oss mer från varandra, inser jag nu kom ifrån att jag själv inte klarade av att hantera mitt användande.

Idag har jag kommit längre. Jag inser att jag inte behöver eller ska försöka stå emot tekniken. Den är här för att stanna och jag måste bli delaktig att föra den framåt. Jag har gått från att vara tekniktrött till att anamma framtiden redan nu.

Ett steg jag själv tagit är att jag gått från att anse att tv/dataspel fördärvar dagen ungdomar (och vuxna) till att förstå att de kunskaper de får genom den nya tekniken hjälper dom inför framtidens verklighet.

Exempelvis har min snart 6-åriga son inte bara lärt sig spela på ipaden eller xboxen. Han har nu uppdaterat sitt barnrum inför skolstarten i höst (från ATAT säng till vuxen säng) med en dator och med en egen mobil. Båda är köpta begagnade och klarar av att lära honom de grundläggande teknik kunskaperna han behöver få med sig.

Jag har insett jag behöver försöka ge min son de tekniska förutsättningar jag kan för att han inte ska komma efter i livets skola. Cyberspace är alltmer dagens faktiska verklighet för de som orkar hänga med i utvecklingen, medan vår vanliga fysiska värld blir alltmer sekundärt. Det inser dagens unga och vi äldre får inte stå i vägen.

Idag har vi börjat förstå att vi behöver kunna bosätta oss på andra planeter för att mänskligheten ska överleva. Vårt lilla jordklot sinar på sina resurser- och vi bär ansvaret.

Vi har alla ett val; antingen kan vi vara med och driva framtidens verklighet åt ett bra håll eller så kan vi motsträvigt försöka hindra (utan att vinna) tekniken. Jag har gjort mitt val; jag tänker hjälpa mina barn så gott jag förmår att anamma detta spännande nya och rusta dom för en ännu en mänsklig revolution. Vi har gått från att vara jägare och industriarbetare till att rusta den nya människan för nya möjligheter, både på Jorden men också i hela Universum.

Du hänger väl med?

 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: