Allmänt

Rätt till fredagsmys och återhämtning

Jag är så tacksam över mitt liv, att jag har rätt till fredagsmys och återhämtning en dag som denna.

Men ibland så känner jag mig så låg och tom, det är som om all min energi gått åt under veckan som varit. Så kommer fredagseftermiddagen och jag vet att jag nu får vara hemma två hela dagar med min underbara familj. Då känner jag hur tacksamheten sköljer över mig!

Rätt till fredagsmys och återhämtning

Tacksam! BILD:Pixabay

 

Dom där dagarna som är tunga

När tomheten infinner sig och energin är som bortblåst, just då är jag som mest tacksam. Jag vet att detta låter paradoxalt och besynnerligt. Men det är när nöden är som störst jag känner av Hans närhet som bäst! En närhet som bär mig och andas frid och helande. Mitt i tomheten och tröstlösheten kommer en frid ur en källa som aldrig sinar.

att bli buren

Någon håller min hand! BILD: Pixabay

Det är dessa mörka dagar jag som tydligast känner hur någon tar min hand och reser mig upp när jag fallit omkull. Ingen som kräver något av mig, inga förväntningar att uppfylla, bara ett lugn som sänker sig över mig. Mina tunga tankar lättas upp likt de tunga regnmoln som skyr solen på himlen.

regnmoln

Mina tunga tankar flyr! BILD: Pixabay

 

Ofta förtjänar jag inte all kärlek

Känner mig ofta så ödmjuk inför livet, kärleken och all nåd. Längtan efter en nådig Gud var det som drev Martin Luther i sitt sökande. Ett sökande efter en Gud som inte straffade, utan som befriade. Även jag sökte efter en nåd som hellre friade än dömde och jag fann den!

Nåd är frånvaro av krav, vilket jag är otroligt tacksam för. Men det är svårt att definiera frihet i relation, eftersom vi uppfattar relationer som något som ställer villkor. Ofta är frihet i relation något vi är ovana vid. Gud är fri vilket gör att relationen till Gud är annorlunda än relationer mellan människor.

Den oändliga kärleken från Gud är en omfamnande nåd som är utgiven för mig och för dig. Utan krav på motprestation eller förväntningar. I nattvarden ger Gud sig till var och en ”Kristi kropp och blod för dig utgivna”. 

nåd

Nattvarden- en oändlig kärlek! BILD: Pixabay

 

Vad är du tacksam för i ditt liv? Är det över lördagarnas sovmorgon eller kanske daggen i gräset under sommaren? Kommentera gärna här och berätta så sprider vi mer kärlek och ljus i en allt mörkare värld!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: