Allmänt,  Hälsa & Ohälsa,  Hudvård & Mat

Resultat kräver alltid hårt arbete

Säkert har du liksom jag satt upp mål du velat uppnå. Men för det krävs kämparglöd, målmedvetenhet och uthållighet. Har du det? Försöker du förändra dig för att andra tycker det? Eller vill du förändras för din egen skull? Vilka mål vill DU uppnå?

Många gånger har jag missat att uppnå mina mål på grund av dålig självkänsla. Jag tror inte att jag klarar av att arbeta hela vägen, jag tvivlar på min egen förmåga. Detta har resulterat i att jag antingen inte vågat påbörjat nya saker eller att jag inte kunnat slutföra dom.

Kickoff med dottern

För att fira att dottern min fyllt 16 åkte vi på tvådagars spa vilket var en perfekt kickoff även för min nya hälsoresa. Vi badade i varma pooler, bastade både kallt och varmt och sov en hel del. Utvilade och vid gott mod återvände vi hem till resten av familjen.Resultat kräver alltid hårt arbete

En kickoff på hälsoresan

Hälsoresan är påbörjad

Nu under min hälsoresa har jag kommit till ett delmål; jag ska orka mer, bli piggare, sova bättre och stärkt av min bättre hälsa vill jag våga utmana mina ”inre demoner”. En sådan demon är vikten. I vår släkt tampas en del av oss med övervikt, högt blodtryck eller för hög alkoholkonsumtion. De två sistnämnda har jag egentligen inte inga problem med utan det är alla kilon jag lagt på mig sedan jag blev trebarns mamma.

Resultat kräver alltid hårt arbete

Trebarns mamma med bullmidja

Jag har alltid kämpat med mitt sockerberoende men tidigare har min kropp inte synligt lagrat fettet som den gör nu. Nu har jag både sk kärlekshandtag på sidorna, bullmage och börjar få gäddhäng….jag som aldrig skulle låta kroppen raljera så.

Så nu står jag här med fakta stirrande mot mig i spegeln; vad göra? Antingen kan jag ge upp och acceptera mitt nederlag och skylla på ålder, arv och tidsbrist ELLER så kan jag ta tag i problemet. Jag har nu valt det senare och lägger nu om min kost mot LCHF.

Resultat kräver alltid hårt arbete

Även tidigare har jag provat lchf och det funkade bra, ända tills jag började smaka på sötsaker igen, då rasade mitt sockerkontroll. LCHF står för Low Carb, High Fat dvs lite kolhydrater med en högre andel fett.

Så nu kör jag igen och denna gång ska det vara en bestående livsstil, det har jag bestämt! Det kommer inte bli lätt och det kommer kräva en vilja av stål i början.

Redan så här efter första veckan känner jag att jag sover bättre. Tyvärr är sockersuget starkare än någonsin och jag kämpar varje kväll med att inte ta en smörgås till kvällsteet. Likaså måste jag tänka i flera omgångar när jag lagar maten hemma. Jag behöver mer riktigt fett (smör) än resten av familjen och så istället för ris, pasta eller potatis äter jag mer grönt.

Hälsoresan kommer inte bli lätt och snälla; om ni träffar mig i något sammanhang snälla hjälp mig stå emot kolhydrater och socker!!!

Fortsättning följer…

2 kommentarer

  • Amanda

    Starkt jobbat. Jag tror du har helt rätt inställning, jag hejar på dig!!! Sockertrollet är en tuffing men vår tro på oss själva är starkare!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: