Allmänt

Semester- roadtrip #4

Så kom äntligen de efterlängtade dagarna där vi skulle fira min svärmor som fyllt 70 år. Ett par dagar av härligt umgänge, starka vindbyar och många goda minnen.

Semester- roadtrip #4

Semester- roadtrip #4

Som jag avslöjat tidigare så var dessa de enda inplanerade semesterdagarna vi bokat i sommar. En liten släktresa för att fira svärmor och få träffas i det vackra Danmark. Den första spännande anhalten var givetvis själva båtresan där vi både övade bilrally, förlorade mot enarmade banditer och drack kaffe i mängder (eller hur Christian?).

Väl över på andra sidan satte vi kurs mot Hirtshals- ett fiskeläge i norra Jylland. På vägen mellanlandade vi på Palmstranden och blev överraskade av ett stort skyfall.

Semester- roadtrip #4

Semester- roadtrip #4

Genomblöta fick vi rusa till bilen och fortsätta färden mot slutdestinationen Hirtshals.

Hirtshals- kuststaden

Ifrån denna fina kuststad ankommer turistbåtarna från Norge och de möts av en livlig handelsstad, nordens största akvarium samt Bunkermuseet. Här hyrde vi ett hus i tre dagar med vacker utsikt. Under våra dagar där var det fiskefestival med en buffe av havets delikatesser.

Skagen och Grenen

Under lördagen gjorde vi en dagsutflykt till Skagen och Grenen där vi åkte Sandormen längst ut till udden där Skagerakk och Kattegatt möts.

Båtkajen i Skagen

Svärmor firades på Skagen Fiskerestaurang

Vi tog Sandormen ut till Grenen där de två mäktiga haven möts. Det var fantastiskt att stå mitt emellan och känna vågorna från båda håller rulla in över våra fötter, ben och (tyvärr) våra byxor.

Till allas förtjusning stötte vi på en säl som solade.

Vacker utsikt överallt

Givetvis ville vi se mer av skagens utsikt så gick vi upp i Skagens Grå Fyr och njöt av den fantastiska utsikten.

Söndagen avslutade våra dagar

Under sista dagen besökte vi Hirtshals Bunkermuseum  som är den mest kompletta tyska försvarsanläggningen från andra världskriget som är bevarad och öppen för allmänheten. Museumet består av 54 bunkrar där många går att komma in i.

 

Så till slut var det dags att ta farväl av Danmark och hela gänget fick många goda och blåsiga minnen med sig hem.

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: