Senaste blogginlägget

Detta är nr 5 av 7 gästblogginlägg som jag skriver för Alingsås Tidningen under vecka 6 och som även publiceras här på bloggen i kategorin Hälsa & Ohälsa.

 

Att välja frihet framför meningslöshet

Nu har vi äntligen kommit till fredag och denna dag ropar ut kvällsmys och helgledigt. Min kropp och mitt sinne längtar efter mer tid med familjen.

Ikväll sitter vi nog som vi brukar och äter i soffan framför tv:n. Fredagsmiddagen har bara två alternativ, antingen blir det grillad kyckling med potatissallad eller tacos och grönsaker, det har barnen bestämt. Ibland är jag så trött på dessa två alternativ men alltför oftast längtar jag efter dessa ändå. Egentligen är det inte maten som spelar någon roll. Det är mest känslan av att få vara tillsammans och inte behöva styras av läggtider och skolarbeten.

Vissa vanor och rutiner har blivit viktiga i vår familj. Rutiner som sätter ramar för verkligheten men samtidigt också ger frihet innanför dessa. Likaså tänker jag att livet sätter ramar för oss människor. Antingen kan vi anamma ramarna och fylla dom med mening och lust eller så kan vi slösa bort tiden på oväsentligheter och meningslöshet. Vi väljer själva!

Om jag vill leva ett meningsfullt liv måste jag själv börja fylla ramarna med hållbart innehåll. Jag måste medvetet välja det som är gott och ger näring och som jag senare kan se tillbaka på med ett gott samvete. Som kristen tror jag på en levande Gud som gett livets gåva till var och en av oss. Vad vi väljer att göra med våra liv är vår gåva tillbaka till honom.

Ikväll hoppas jag att jag får pusta ut i soffan medveten om att jag gjort så gott jag kunnat under veckan som varit. Att jag levt i nuet, varit lyhörd och bejakat mitt inre. Att jag inte slösat bort min dyrbara tid på oväsentligheter och missförstånd utan försökt läka det som går att läka och upprätta det som går att upprätta.

När jag lägger mitt huvud på kudden inatt ber jag om en god natts sömn som ska fylla mig med vila och nya krafter. Jag kommer lägga denna dagen i Hans händer och tacka för livet jag fått. Jag kommer tacka för min frihet som människa och be om att mina dagar skall få vara många till antalet. Jag kommer välja att i tacksamhet både överlämna goda och dåliga stunder; att jag gjort så gott jag kunnat och vara viss om att detta är gott nog.

Att välja frihet framför meningslöshet innebär enkelt sagt att ta vara på den dyrbara tid som livet skänker och fylla den med så mycket gott jag bara hinner med!

%d bloggare gillar detta: