Hälsa & Ohälsa

Slow living- börja 2017 utan stress

Kanske har du liksom jag själv fastnat i att försöka hinna med så mycket som möjligt under en dag. (Var lugn det finns 3 enkla saker du kan göra i slow living andan som kan få 2017 att bli det år då du fann balans och harmoni i livet.)

När det var som allra värst för mig kunde jag först vara på arbetet nio timmar, komma hem byta kläder och ge mig ut i trädgården för att plantera om buskar eller klippa gräsmattan (som kunde ta 2h), efter detta snabbt byta kläder igen för att ställa mig vid spisen och laga mat till mina barn (som då var två stycken och dessutom var jag gravid med tredje) och samtidigt slänga på en tvättmaskin, dra en sväng med dammsugaren för att efter maten diska och hjälpa barnen med läxorna och sedan vid nio tiden på kvällen försöka sitta med uppsatsskrivningar (pluggade till Sociolog)…. ja, ni förstår nog vart jag vill komma. Detta höll inte! Jag rasade som ett korthus!

Bild:Pixabay

Vad kan vi då göra åt stressen?

Själv började jag anamma Slow living andan där jag börjat prioritera annorlunda än tidigare. För mig har det handlat om att gå från stress till balans. Sakta men säkert kommer jag tillbaka till vardagen men med sviter av utmattningen med glömska, trötthet och det faktum att jag inte orkar hålla ett tempo på 110%, inte ens då jag vet att det är tillfälligt- jag är en social ensamvarg. Vad vi kan göra är att börja downshifta och prioritera tiden, hälsan och miljön på ett bättre mer hållbart sätt.

3 enkla saker att göra för att påbörja 2017 i ett lugnare tempo;

 

 • stäng av notisfunktionen för alla sociala medier på mobilen (kolla av endast på morgonen och kvällen)

Bild:Pixabay

 • avsätt tid för att göra lustfyllda saker (promenader, läsa bok, ha sex)

Bild:Pixabay

 • prioritera sömnens välgörande gåva (bättre sömn läker kroppen och sinnet)

Bild:Pixabay

2 kommentarer

 • Anna Izza Finnborg

  Sååå bra och enkla tips! Enkla tips är inte alltid enkla att genomföra, men kan verkligen rekommendera alla tre grejerna du tipsar om! Kan inte förstå hur mycket skit som andra peppras med genom notiser på mobilen från alla medier, aldrig haft det på FB och stängde av det på Instagram för ett halvår sen ungefär. Så skönt att bestämma själv när en vill in och kolla eller inte!

  Trevlig helg!
  /Anna
  http://Beautifullife.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: