Allmänt,  Hälsa & Ohälsa

Slow summer- så får du njuta mer av din ledighet!

Sommar, semester och ledighet skapar förväntningar på långa soliga dagar vid stranden. Oftast är det med glädje i hjärtat och med höga förväntningar vi omfamnar sommardagarna. Men så är det inte för alla! För en del av oss möts sommaren inte bara av glädjefylld förväntan utan av ångest, stress och ekonomiska förbehåll.

Jag själv har tidigare alltför enkelt dragits med in i konsumtionssamhällets krav på semester och ledighet. Det ska konsumeras resor, finare mat och nya prylar. Man känner kravet på sig utifrån att ha spännande händelser att berätta om när ledigheten är slut. Vi vuxna förväntas varit på en utlandssemester där barnen ska blivit solbrända och vi blivit utvilade. Vi ska ha provat åtminstone en ny aktivitet och uppdaterat sociala medier med många fina bilder på nya platser vi besökt. Är detta den ultimata ledigheten?

Vi alla är olika i vad vi förväntar oss av sommarledigheten. För mig har sommaren alltid varit en tid för återhämtning och mer familjetid. Jag har aldrig haft önskan att åka på utlandssemester eller besöka så många utflyktsmål som möjligt under min ledighet. Jag vill använda tiden till att boosta min hälsa och släppa min vardagsstress. Så i detta inlägg tänker jag dela med mig utav mina favorittips på återhämtning.

Slow summer- så får du njuta mer av din ledighet!

Innan jag påbörjat min ledighet brukar jag alltid summera en liten lista på saker jag faktiskt bör uträtta och göra klart. Projektet för i sommar har varit altanen vi bygger om och som jag vill färdigställa innan hösten kommer. I år har jag tänkt att detta får vara mitt stora projekt och att jag ska hinna klart innan höststormarna gör sitt intåg. På altanen har jag tänkt sitta många kvällar och läsa, dricka te och blogga.

Men förutom årets projekt har jag ett åtagande till jag planerat in på min bör göra lista och det är att åka en sväng till Danmark med släkten för att fira min svärmors 70-årsdag. Utöver detta tänker jag prioritera återhämtning och vila med dessa tips;

 • åka till stranden och bada, sola, fika, läsa och plocka stenar
 • läsa böckerna som inte blivit lästa än
 • fika med goda vänner
 • sova middag varje dag efter maten
 • börja löpträna igen (som jag saknar efter månader av frånvaro)
 • sitta ned i trädgården och faktiskt njuta av alla blomster, vinden i träden och småfåglarnas kvitter
 • fundera igenom hur nästkommande år ska se ut (för hälsan, företaget och studierna)

Jag har tjuvstartat ledigheten

För mig har det varit viktigt att detta året haft fokus hälsa till kropp, själ och ande. Därför startade jag mitt företag, min blogg och min podd  för att kunna inspirera andra att leva mer medvetet i nuet. I år har jag också tjuvstartat semesterkänslan med att tillbringa mycket tid utomhus. Detta inlägg exempelvis skrivs ute på den halvfärdiga altanen.

Idag blåser det som om hösten redan är här och jag tänker tillbringa en del av tiden till att baka med lillprinsen. Jag älskar verkligen att lyssna till vinden i trädkronorna och känna vinden i mitt hår. Känner mig levande och både stark ömsom sårbar.

Hur tänker du tillbringa din semester och ledighet? Lämna gärna en kommentar och berätta!

 

2 kommentarer

 • Slow Living by Annika

  Pengar är ju egentligen bara just pengar…sommaren är till för njutning och det gäller att finna sin egen väg dit.

 • Johanna

  Så fint skrivet.✨ Ja, hetsen till konsumtion är ju en annan del till varför det kan bara svårt att koppla av på semestern. Hjälp vad det kan gå åt pengar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: