Hälsa & Ohälsa

Vad tycker du är svårast när det kommer till hälsan?

Nu behöver jag din hjälp- Vad tycker du är svårast när det kommer till hälsan?

Jag är ingen expert själv när det kommer till hälsa och balans. Har själv varit sjukskriven för utmattning och genom detta blivit medveten om den svåra balansgången som finns mellan att vara ambitiös och driven till att bränna ut sig och tappa all ork.

I blogginlägg, Podcastavsnitt och Youtubeklipp försöker jag dela med mig av de erfarenheter och kunskaper jag delar med så många andra. Att förebygga, underhålla och planera för hälsa kräver medvetenhet och närvaro. För dig som letar efter Quick fix är detta fel forum. Min erfarenhet har lärt mig att det krävs långsiktighet och tålamod för att skapa grogrund för välmående och hälsa.

Vad tycker du är svårast när det kommer till hälsan?

Skogspromenader är ett sätt!

Vad är en Quick fix eller den lättaste vägen?

Som oftast vill vi gärna ha en snabb lösning på ett långvarigt problem och så gäller även vid psykiskt ohälsa. Vi letar febrilt efter kurer som kan boosta vårt psyke så vi orkar köra på i 110% ett tag till. Om det ändå fanns en tablett, en medicinering som gjorde oss immuna mot stress och sömnlöshet. Kanske en onlinekurs på en timme hur vi ska gå tillväga för att aldrig mer bli slutkörda.

En skogspromenad skulle kunna vara en Quick fix eller en långvarig underhållning utav din hälsa. Om du fortsätter leva osunt med långvarig stress och hög arbetsbelastning och tror att en promenad kan hindra dig från att bli sjuk, måste jag göra dig väldigt besviken. Promenaden kanske skjuter på fallet ett par veckor men till slut kommer du snava och ditt liv raseras.

När vi väl slagit i oss och fallit utanför det normala finns det ingen hållbar snabbis tillbaka. Vi måste omprioritera hela vår livssituation och ställa oss frågor såsom;

  • Vad stressar mig? Arbetet, skolan, familjen, ekonomin, hälsan?
  • Vad får mig att må bra? Vad behöver jag ändra på för att må bra oftare?
  • Vad finns det i mitt liv som är dåligt? Relationer, jobb, krav, sjukdom?
  • Vad finns det i mitt liv som är bra? Hur kan jag tillvarata detta bättre?

Givetvis är frågorna du måste ställa dig många fler, men någonstans måste du börja. Om du känner att frågorna eller svaren är för många och livssituationen för krånglig att klura ut själv TA HJÄLP! Sjukvården kan hjälpa dig, kyrkan är en annan profession och jag finns här för att guida dig.

Vad tycker du är svårast när det kommer till hälsan?

Hör av dig så kan vi tillsammans vandra vägen fram och finna ut lösningar på problemen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: