Hälsa & Ohälsa

Välja rätt prioriteringar

Detta är nr 6 av 7 gästblogginlägg som jag skriver för Alingsås Tidningen under vecka 6 och som även publiceras här på bloggen i kategorin Hälsa & Ohälsa.

 

Välja rätt prioriteringar

Ibland innebär lördagar att vi gör besök hos släktingar vi inte sett på ett tag. Ibland börjar dagen på Hjulet Second Hand hemma i Vårgårda där vi alltsom oftast hittar någon ny leksak eller en fin virkad spetsduk. Men oftast inleds lördagen med långsam frukost framför något barnprogram eller barnfilm.

När jag får sådana här arbetslediga dagar får jag tid att fundera över vad jag vill ha ut av livet och vilka engagemang jag kan prioritera. Jag är politiskt intresserad och vill gärna vara med och kunna påverka samhället. Men förra årets utmattning gjorde att jag insåg att mina resurser inte är oändliga och jag kunde inte upprätthålla den ambitionsnivån jag hade önskat. Nu måste jag tänka om och använda en annan mer hållbarare strategi.

Framöver vill jag prioritera det som engagerar mig mest såsom hållbart leverne, kyrkopolitik och mina barns skolgång. Inom vissa områden kommer jag säkert inte helt uppnå 100% men min strävan kommer ligga däråt och det är det viktigaste.

De mål vi sätter upp är viktiga men jag skulle vilja säga att vägen till målen är de som faktiskt gör oss till dem vi är. Att mina strävanden alltid är att göra mitt bästa och att finnas där för människor runt omkring mig. Ingen är perfekt och absolut inte jag själv, men vi kan ändå var och en använda våra möjligheter att leva sunda, hållbara liv med vår fulla potential.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: