Allmänt,  Hälsa & Ohälsa

Var finns dom ansvarsfulla vuxna som sätter ned foten och säger stopp?

Kanske följer du liksom jag Wahlgrens värld på tvn. Att få följa en av Sveriges mest populära kändisfamiljer ser jag som en stor förmån. Men samtidigt som jag fascineras av deras härliga energi och alla järn i elden undrar jag över hur dom egentligen mår.

Missförstå mig nu inte! Jag ÄLSKAR denna familjen! Dom får mig att skratta, gråta och bli berörd. 

Vilka är dessa supermänniskor?

Bild: Pixabay

Men efter att ha sett programmet nu ett tag kommer den där känslan krypande av otillräcklighet. Är det jag som inte är så drivande och businessmedveten? Är det jag som inte förstått sociala mediers järngrepp över människor? Eller är det Wahlgrens som familj som lever på gränsen till utbrändhet och psykisk ohälsa?

Jag tänker så här;

Är det verkligen hållbart och hälsosamt att som Bianca själv beskriver det  ha 9 olika jobb som kräver professionalitet och engagemang? Själv blev jag sjukskriven för utmattning av att ha ett jobb, studera och ha familj med tre barn.

Finns det verkligen supermänniskor som klarar av att ha flera olika jobb, träna flera gånger i veckan, äta rätt och samtidigt vårda sina relationer? Är inte risken att man tappar bort sig själv i livets bergochdalbana?

Jobbar vi ihjäl oss i jakten på att bli älskade och omtyckta för dom vi är eller för vad vi uträttar?

Istället för att stressa, passa in, vara andra till lags och vända och vrida oss själva ut och in borde vi leva mer hållbart och mer kärleksfulla mot oss själva. Liksom det lilla barnet är helt beroende av omgivningens kärlek och omsorg verkar vi vuxna vara helt beroende av att synas, höras och likas i sociala medier. Var finns den äkta omsorgen i relationer mellan människor här? Var finns kärleken till oss själva?

kärlek

Bild: Pixabay

Vi talar om att barnen INTE gör som vi säger utan SOM VI GÖR– vilket i så fall borde leda oss vidare till att vi faktiskt ser att våra liv är föredömmen för våra barn. Vem vill se sin dotter eller son braka in i väggen, sjukskrivas och må psykiskt dåligt?

Var finns dom ansvarsfulla vuxna som sätter ned foten och säger stopp?

Så, fina Bianca (och alla ni andra) du är fantastisk precis som du är! Låt dig inte luras av den massmediala uppmärksamheten. Livet i rampljuset, följarna på instagram och modellagenturerna bryr sig inte om ditt välmående eller din hälsa. En del av dom vill tjäna pengar andra vill leva ditt liv men vem bryr sig om dig när du brakar in i väggen?

Jag önskar att din härliga familj, dina riktiga nära vänner och din pojkvän vågar dra i nödbromsen åt dig. För du är värd så mycket mer än alla likes i världen. 

 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: