Vårarbetet fortsätter och jag njutarbetar!
Hälsa & Ohälsa

Vårarbetet fortsätter och jag njutarbetar!

Nu är våren här och jag njutarbetar!

Föreläsaren Olof Röhlander inspirerar många människor, mig inkluderat. Han pratar om det fina med att njutarbeta och leva i nuet. Det handlar enligt Olof om att lära sig konsten att njuta av livet även under vardagliga enkla situationer.

Jag försöker själv tänka på att göra varje dag njutningsfull på så sätt att jag försöker få ut maximalt av varje dag.

Ingen vet hur många dagar vi fått eller hur dagarna framöver kommer se ut. Det vi vet är att dom rinner förbi oss likt sanden mellan fingrarna om vi inte tar vara på varje ögonblick.

Vårarbetet fortsätter och jag njutarbetar!

Njutarbeta

Vårarbetet fortsätter och jag njutarbetar!

Nu när våren är här infinner sig ett lugn hos mig. Även om denna årstid innebär mycket arbete i trädgården känner jag hur mitt inre får ny kraft och mitt sinne blir ljusare ikapp med de allt ljusare dagarna.

Efter min utmattning förra året bestämde jag mig för att jag framöver ska ta tillvara på dagarna jag fått och leva i nuet. Det är bara jag själv som kan bestämma hur jag ska ta dagarna som kommer. Samtidigt rår jag inte på omständigheterna som dyker upp. Det jag lärt mig är att jag ändå ka välja hur jag tar emot dom och vad jag gör med erfarenheterna.

Allteftersom vårens värmande solstrålar värmer mina odlingslådor kan jag också välja att låta värma mitt sinne och hjärta.

Jag har bestämt att under min fritid ska jag tillåta mig att få landa mjukt, ta en paus och återhämta mig till kropp, själ och ande. Alltför mycket i våra liv handlar idag om att producera, vara effektiv och att redovisa vinster och framgång.

Inga människor har sådan dragningskraft på mig som dom som lärt sig njuta av livet. Du vet, dom som inte finner tillfredsställelse i att kalendern är fullbokad. Människor som vet med sig att livet är så mycket mer än att arbeta, betala skatt och jämföra sig med andra.

Varje dag njuter jag av livet

Nu har jag levt strax över fyrtio år och jag måste säga att det är först nu jag förstått vad det handlar om. Vi har möjligheten att njuta av varje andetag, varje morgon och varje kväll men bara om vi verkligen vill. Jag har bestämt mig för att inte leva upp till någon annans förväntningar. Nu är det min livsfilosofi som gäller!

Till er livsnjutare där ute vill jag dela en liten film jag gjorde då jag njutarbetade i trädgården.

 

Hur njutarbetar du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: