Allmänt, Hälsa & Ohälsa

Viktiga beslut som får stora konsekvenser!

Jag har våndats i flera veckor över ett beslut som sakta blivit realitet. Viktiga beslut måste få ta sin tid. Man väger fördelar och nackdelar och försöker tänka rationellt. Ibland tar känslorna överhanden och man vaggas in i en falsk trygghet av att veta vad som är rätt och fel. Men till slut står man så där med endast den nakna sanningen- och beslutet är ett faktum.Viktiga beslut som får stora konsekvenser!

Vägen fram till nya beslut

I höstas förra året startade jag upp min blogg Slow Living by Annika. Jag tyckte det var så skönt att få bearbeta mina tankar efter min utmattning för snart 2 år sedan. Jag var ständigt trött, kände mig stressad och hade stor beslutsångest. Även de minsta valen kunde kännas övermäktiga. Jag arbetade och pluggade samtidigt och detta hade jag gjort i över 8 år. Förutom tröttheten upplevde jag koncentrationssvårigheter, minnesförlust och sömnsvårigheter. Jag blev sjukskriven ett tag och tog ett svårt beslut att ta studieuppehåll. Detta var ett stort och viktigt beslut för mig. Sjukskrivningstiden gjorde att jag hann ikapp mig själv och jag kunde börja förändra hur jag levde.

Under tiden som följde började jag inse att jag mådde som jag levde; alltför stressat och för många järn i elden. Jag började plocka bort sådant som inte var av största vikt, även om jag ville engagera mig. Jag avsade mig ett ordförandeskap i ett politisk parti, slutade läsa studielitteratur och drog ned på alla de krav jag satt på mig själv.

Samtidigt började jag blogga och fick kontakt med många andra som upplevt samma sak som jag. Jag startade min podd;The Slow Living Podcast där jag samtalar med andra om hälsa till kropp, själ och ande.

Jag blev medlem i Influencers of Sweden och började se mitt nätverkande som en framtida inkomstkälla. Jag startade upp mitt företag Slow Living by Annika och hoppades kunna skapa e-kurser för att hjälpa andra hitta en balanserad livsstil. Härifrån hade jag önskat att vägen varit rakare, men så är inte fallet. Min kropp har stretat emot mitt företagande och jag har kämpat med migränanfall och enorm trötthet. Detta kunde inte fortgå och jag var tvungen att fatta ett stort beslut.Viktiga beslut som får stora konsekvenser

Viktiga beslut som får stora konsekvenser

Så efter flera veckors funderande har jag beslutat mig för att avsluta mina företagsplaner och kommer framöver “bara” blogga, podda och leva livet som vilken annan Andersson som helst. Mitt liv som företagare blev kort, i alla fall för denna gång. Vad som händer i framtiden återstår att se!

Ibland måste vi våga ta stora beslut för att kunna se vägen framför oss. Att finna balans i mitt liv har alltid varit fokus och nu när beslutet väl är taget känner jag lättnad mitt i sorgen. Jag hoppas fortfarande kunna inspirera till ett hållbart liv via bloggen och ser fram emot att fortsätta höra av er där ute.

Var rädda om er!

Kommentera