Bloggbusiness

Vilodag och poddinspelning

Söndagar är min vilodag

Vis av livet har jag gjort söndagarna till min vilodag. Men det har inte alltid varit så. Jag har nog gjort som många andra, stressat igenom söndagen och försökt hinna med allt det som de andra dagarna inte klarat av. Jag tvättade alltid all tvätt så tvättkorgen kunde stå gapande tom inför kommande vecka. Ofta så gick söndagarna snabbare än lördagarna, åtminstone kändes det så. Nu så här efteråt har jag förstått att känslan kom sig av att jag var så stressad inför måndagen att jag knappt hann anamma känslan av ledighet. Tiden tycktes alltför kort och begränsade mina ambitioner.

Tiden stressar oss ofta i onödan

 

Numera fyller söndagarna mig med lust och vila. Min dag av återhämtning och styrka. Ibland börjar de med gudstjänst och ibland med en förlängd frukost och en god bok. Jag försöker låta söndagarna få bli som de blir. Är det vackert väder går jag gärna en promenad och gräver ner händerna i trädgårdens jord. Kanske tar vi fika på altanen och sitter ned och njuter i solens värmande strålar. Är det regnigt och kyligt ute ser vi gärna på film och kanske bakas det en kaka eller två i köket vid vår nya köksö.

Vår nya hemmabyggda köksö

 

Vad innebär det då att ha en vilodag

Bibeln säger att Gud vilade från sitt arbete med skapelsen den sista, sjunde, dagen i skapelseveckan. Likaså tror jag vi människor behöver vila från arbetsveckan. Vi behöver återhämtning till kropp, själ och ande. För mig har vilodagen blivit alltmer viktig och betydelsefull. En dag där mitt inre prioriteras och får näring.

För mig innebär det att rent konkret sätta söndagar i kalendern som upptagen. En dag där jag tillåter mig själv få tid att lyssna på kroppens signaler. Få tid att känna efter vad själen längtar efter. En dag där jag låter mig få fördjupa och utveckla min andliga sida. Sätten jag gör detta på varierar efter hur jag mår och hur arbetsveckan har varit. Men i centrum står alltid vilan!

Min vilodag är helig

 

Varför poddinspelning på vilodagen

Denna söndag har jag längtat efter speciellt mycket. Detta är den dagen med stort D eller kanske skulle jag säga stort P. Dagen då jag spelar in mitt första podavsnitt till min podcast The Slow Living Podcast. Ett avsnitt jag fyller med tankar om podcastens existensberättigande och några svar på varför jag vill ägna tid och energi åt att spela in, redigera och förbereda dessa samtal.

Varför poddinspelning på veckans enda vilodag kanske du undrar. Detta är faktiskt ett medvetet val jag gjort. Vilodagen sätter liksom stämpeln på själva podcastens varande. Återhämtning och livsnjutning får vara dess varumärke. Podcasten har föds utifrån denna blogg och min egna längtan efter ett mer hållbart och njutbart liv.

Podden är inget arbete där jag måste prestera något som någon annan ska bedöma och värdera. Den är tänkt att lyfta och visa på en alternativ livsstil där en medveten närvaro får leda. Det är under vilodagen tankarna får möjlighet att få uppmärksamhet och därmed också få chansen att förvandlas till tydliga livsinriktingar och avgörande beslut.

Min förhoppning är att vi tillsammans skapar dessa vilodagar till en oas där vi tillåts andas ut veckans stress och måsten och andas in livskraft och frimodighet. Jag skulle bli så glad om just du ville göra denna resa med mig.

Vilodagen är balsam för själen

 

Inom någon dag eller två kommer vår podcast finnas på Itunes för nedladdning och jag hoppas du vill prenumerera på denna och ge feedback till mig.

 

Med en önskan om en vilsam söndagskväll!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: