Hälsa & Ohälsa

Yogautmaning- dag 1

Efter semester och många dagar av njutning, både vad gäller mat och upplevelser, känner jag att det är dags att återvända till en mer närvaro i vardagen. Så från och med idag och två veckor framåt kommer ni kunna följa med på min Yogautmaning via Yogiakademin.

yogautmaning- dag 1

Yogautmaning- dag 1

Under dessa 14 dagar följer jag de dagliga utmaningar som Yogiakademin lägger ut. Dessa utmaningar handlar om att Yoga, Reflektera och Dela sina upplevelser.

Varje dag får jag en ny utmaning och dagens var Shaking som är en aktiv form av meditation. Enligt Yogiakademin hjälper Shaking till att bli mer närvarande i kroppen, stressa ned och läka det som behöver läkas.

Del 1 Yoga

Så här gjorde jag:

  1. Satte timern på 15 min
  2. Satte på lite bakgrundsmusik
  3. Ställde mig med fötterna höftbrett isär med lätt böjda knän
  4. Började skaka kroppen
  5. Försökte känna efter hur kroppen kändes

Del 2 Reflektera

Jag måste erkänna att det var svårt i början att släppa lös på hämningarna och skaka kroppen. Om någon hade sett mig (förutom fyraåringen här hemma som skrattade åt mig) måste de tyckt jag var tokig. Men efter ett par minuter blev kroppen varm och jag kände hur blodet rusade runt och väckte varje del av min morgontrötta lekamen.

Plötsligt kände jag mig mer grounded i min egna kropp. Jag kände av stelheten i ryggen till en början men efter ett tag släppte det och jag riktigt kände hur värmen mjukade upp lederna. Energin växte och jag tyckte det var riktigt roligt att få vakna på riktigt.

Efter de 15 minuterna var jag trött men samtidigt fullt vaken och medvetande om min kropp. Jag hade landat i mig själv!

Del 3 Dela

Sista steget i utmaningen är just att dela med sig av hur upplevelsen av yogan var och det tänkte jag göra här i bloggen. Jag vill verkligen uppmuntra dig att ta tid för att landa i dig själv och känna efter vad just du behöver för idag.

Häng gärna med på Yogiakademins 14 dagars utmaning med mig! 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: