Hälsa & Ohälsa

Yogautmaning- dag 2

Efter gårdagens Shaking utmaning kände jag mig uppfriskad och levande. Såg fram emot dagens yogapass men tyvärr blev det inget av. Då temat för dagens yogautmaning var Vad har du för relation till din kropp? känner jag ändå att jag kan dela lite reflektioner så här på kvällskvisten.

 Yogautmaning- dag 2

Bild: Pixabay

Yogautmaning- dag 2

Under dessa 14 dagar följer jag de dagliga utmaningar som Yogiakademin lägger ut. Dessa utmaningar handlar om att Yoga, Reflektera och Dela sina upplevelser.

Dagens utmaning var att reflektera över Vad har du för relation till din kropp? och detta kunde jag verkligen ta till mig idag. Tyvärr var jag tvungen att stå över skakningen som skulle inleda yogapasset då jag tillbringat dagen sängliggandes i migrän.

Hos Yogaakademin kallas fasen för lektid som går ut på att låta kroppen röra på sig så som den själv vill. Att släppa på de yttre kraven och fokusera på hur insidan känns och när vi gör detta underlättar vi för kroppens egna läkning. Fokuset hamnar på de ställen i kroppen som behöver uppmärksamhet och om vi lyssnar talar kroppen om för oss var vi har problem eller sjukdom.

Del 1 Yoga

Min yogaövning blev idag istället att ligga stilla i sängen och försöka ta emot den smärta i huvudet som pulserade.

Del 2 Reflektera

Jag kände att ju mer jag vågade ta emot smärtsignalerna desto djupare landade jag i min kropp. Smärtan kändes inte skrämmande utan alltmer viktig- min kropp ville säga mig något!

Jag vet av erfarenhet att migränen kommer efter mycket stress, för lite sömn och slarv med maten. Efter våra semesterveckor med resande och mycket folk inser jag att både sömnen och maten slarvats med. Som jag nämnt tidigare är jag en högkänslig person som behöver mycket tid till återhämtning och bearbetning. Jag undviker stora folksamlingar och event då jag lätt blir stressad och trivs bättre i mitt eget sällskap på en lugn plats.  Yogautmaning- dag 2

Vad har du för erfarenhet av migrän? Om du är drabbad kanske du har funnit några orsaker till varför migränen kommer just när den gör? Jag skulle väldigt gärna höra dina tankar! Lämna gärna en kommentar så fler får ta del av hur vi kan mota migränen i dörren.

 

 

 

SparaSpara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: