Hälsa & Ohälsa

Yogautmaning- dag 3

En ny dag och ny utmaning. Efter gårdagens migränanfall sov jag gott inatt och vaknade pigg men med en seg kropp. Att få börja dagen med lite shaking, lektid och sedan lekfull framåtfällning kändes välbehövligt.Yogautmaning- dag 3

Yogautmaning- dag 3

Gårdagens sängliggande tärde på kroppen så jag sov djupt inatt och vaknade ganska pigg. Idag bestämde jag mig för att återgå till maten jag åt innan semesterns slarv; mindre kolhydrater, mer grönt och mer grönt te. Det är så positivt med sådana här utmaningar som får mig att tänka till en extra gång på vad jag stoppar i mig, hur jag lever och att undvika stress.

Som jag nämnt tidigare är sömnen jätteviktig för vårt välbefinnande så nu ska jag ta tag i detta igen. Tänker prioritera sömnen mer så min kropp får återhämta och läka sig själv under fler timmar på natten. Dagens utmaning var att besvara frågan När känner du dig levande?

Del 1 Yoga

Dagens utmaning efter att ha gjort shakingen och lektiden var att föra kroppen i en mjuk lekfull framåtfällning. Men efter gårdagens migränattack kändes huvudet tungt så jag sparade på shakingen och lät kroppen röra sig fritt under en liten stund istället.

  1. Ställde mig höftbrett isär med fötterna
  2. Började röra på kroppen, först långsamt sedan mer rörligt
  3. Lät överkroppen fällas framåt mot fötterna
  4. Skakade lätt på kroppen för att tänja ryggen

Del 2 Reflektera

Efter yogan insåg jag att svaret på frågan När känner jag mig levande? finns djupt inom mig. Jag har alltid känt mig annorlunda än många andra runt omkring. Det är som om jag är fast i min kropp, det blir till ett fängelse där mina känslor förträngs.

Jag har alltid haft stort behov att ensamhet, stillhet och reflekterande. Åker någon gång varje år på tyst retreat där jag får landa i mig själv, upptäcka svar på frågor inom mig och ge sinnet återhämtning. Som jag nämnde igår är jag en högkänslig person som behöver mycket tid för återhämtning då min hjärna alltför ofta blir överbelastad.

Som person engagerar jag mig djupt i människor jag möter och min välvilja tar på mina krafter så att få dra mig tillbaka är nödvändigt. Svaret på När jag känner mig levande är just när jag skapar balans; dessa stunder när jag drar mig tillbaka och återhämtar mig. När jag äter sunt och är i balans i tillvaron mår jag som bäst.

Under semester när jag lagt bort alla måsten, alla klockor och alla Att Göra listor känner jag mig fri och levande i nuet. Detta är min innersta önskan- att få leva medvetet och i nuet!

När min kropp, själ och ande är i balans känner jag mig närvarande och levande och detta behöver jag sträva efter än mer. Denna yogautmaning på 14 dagar kommer därför väl till pass för mig.

Nu är jag nyfiken. Hur skapar du balans i tillvaron? Vad får dig att känna dig levande? Lämna gärna en kommentar!

SparaSpara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: