Allmänt

Yogautmaning- dag 4

Jag vaknade utvilad och full av energi. Nu är det näst sista dagen på min semester och jag har väl blandade känslor inför detta. Men som en bra start på dagen kom en ny yoga utmaning som stimulerade mig.

Yogautmaning- dag 4

Stärkt av nattens sömn och veckans tidigare utmaningar var jag förväntansfull inför dagens pass. Dagens fråga att reflektera kring var Vad släpper du taget om? vilket känns både skrämmande och utmanande att besvara.

Del 1 Yoga

Övningarna kallas Katt och Ko och är två vanliga positioner för att värma upp ryggraden. Men först fick jag hitta barnprogram på tvn åt fyraåringen så jag kunde få en stund för mig själv.

  1. Först lite Shaking och lektid
  2. Sedan framåtfällning
  3. Ned på alla fyra som en katt/ko
  4. Andas in och lyfta bröstkorgen
  5. Andas ut och böja ryggen i en båge

Del 2 Reflektera

Efter yogan kände jag mig rörligare men också lite irriterad. Började fundera över frågan Vad släpper jag taget om för att känna mig levande? och jag insåg att det finns mycket jag är rädd för att släppa taget om.

Jag håller gärna kvar gamla vanor som egentligen inte är sunda för mig. Matvanor som jag har så svårt för att förändra. Jag kämpar med att äta mer ekologisk ren mat och samtidigt lider jag av sockerberoende vilket inte går bra ihop. Men jag vet av erfarenhet att om jag bara håller strikt på maten 2-3 veckor så är sockersuget som bortblåst, så nu tar jag nya tag igen- för min egen skull.

Jag vill idag släppa taget om dom där känslorna av oduglighet och beroende. Att inte bry mig om vad andra tycker jag bör göra med mitt liv, hur jag ska leva, vilka val jag tar. Det är så svårt! På något sätt både skrämmande och befriande att styra sitt liv själv.

Har kommit en bit på vägen då jag börjat lyssna mer på kroppens signaler; sover mer, äter bättre och stressar inte. Men har fortfarande en bra bit kvar. Tänker att det får ta sin tid, allt har sin tid!

Känner så stor tacksamhet som får dela dessa pass och tankar med er. Kärlek!

Efter yogan gjorde jag frukost; spenat och ägg som jag tog med mig ut i trädgården och åt. Solens varma strålar fyllde mig med tacksamhet och ödmjukhet.

Vad skulle du behöva släppa taget om för att känna dig levande? Lämna gärna en kommentar!

SparaSpara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: