Hälsa & Ohälsa

Yogautmaning- dag 5

Så är fredagen här och jag börjar morgonen med den femte yoga utmaningen. Ett pass där jag verkligen kände av hur otränad jag är. Min smidighet är som bortblåst och nu börjar jag allvarligt ifrågasätta hur jag kunnat misshandlat min kropp så här länge.Yogautmaning- dag 5

Så här inne på femte dagen med yogautmaningen kan jag verkligen känna av min kropp. Jag tycker jag lättare känner av stelheten på morgonen och hur rörligare kroppen är på eftermiddagen. Att ta tid för att landa ordentligt i min kropp är en nyttig erfarenhet. Jag har ju aldrig yogan förut så det finns många muskler som ligger i dvala och måste återuppväckas.

Del 1 Yoga

Idag skulle vi ta oss an den nedåtgående hunden och jag skrattade gott när jag läste utmaningen imorse. Hur i hela friden skulle detta gå till tänkte jag. Men jag gjorde ett försök. Frågan att besvara till övningen idag var Vad har jag för relation till mina känslor?

  1. Först lite Shaking
  2. Sedan lite lektid
  3. Därefter framåtfällning
  4. Så var det ned på alla fyra som en katt/ko
  5. Nedåtgående hund då jag strechar ut hela kroppen

Så här skulle det se ut! Bild:Pixabay

Yogautmaning- dag 5

Så här såg det ut!

Det är visst lite skillnad på bilderna. Jag behöver öva på detta!

Del 2 Reflektera

Som du antagligen anat var övningen inte lätt att utföra. Jag gjorde mitt bästa och insåg att jag har en lång väg att gå tills kroppen är så smidig som jag vill. Frågan att besvara Vad har jag för relation till mina känslor? kändes också utmanande.

Jag är verkligen en känslomänniska och detta visar sig på många olika sätt. Jag gråter till filmer, skrattar åt knasiga katter och blir grinig när jag inte ätit på länge. Under många år tyckte jag min känslighet och mina känslor stod i vägen och var till belastning. Men idag har jag lärt mig veta bättre.

Numera ser jag mitt känsloregister som en stor tillgång. Jag kan känna stor empati och blir snabbt engagerad i andra människor. Under mina retreater tillåter jag mig att gå igenom känslolivet och fundera igenom vad som händer i kroppen just nu.

Jag är helt övertygad om att känslorna i kroppen är viktiga signaler för oss. När jag tillåter mig att känna allt det jag faktiskt känner, tillåter jag mig själv att läkas inifrån och ut. Om jag är arg så är det ok. Likaså om jag är glad eller ledsen så låter jag mig själv numera få känna just dessa känslor.

Själva den fysiska yogan idag gick inte så bra men reflekterandet sattes i alla fall igång. Min förhoppning är att jag framöver ska arbeta upp min kropps smidighet lite mer.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: