Hälsa & Ohälsa

Yogautmaning- dag 6

Ingen yoga på morgonen idag. Istället åkte vi till Allum i Partille för att handla till barnens skolstart. Efter ett par timmar kom vi hem och nu längtade jag efter yogautmaningen. Yogautmaning- dag 6

Åh jag sörjde så att jag inte hann med yogan direkt på morgonen idag. Efter ett par timmar på köpcentrat  kände jag mig så trött i både kropp och knopp. Kom hem, kokade te och andades. Sysselsatte barnen så jag kunde koncentrera mig på dagens utmaning. Frågan att besvara idag var Hur möter du dig själv i tystnad?

Del 1 Yoga

Dagens utmaning  Squat stärka upp bålen och öva upp vår balans. Jag hade svårt att räta på ryggen och få den där vilsamma positionen på plats. Själva Squat gick sådär….hur lär jag mig att hålla balansen när ryggen ska vara rak?

  1. Först lite Shaking
  2. Sedan lite lektid
  3. Därefter framåtfällning
  4. Så var det ned på alla fyra som en katt/ko
  5. Nedåtgående hund då jag strechar ut hela kroppen
  6. Flytta fram höften. armbågarna innanför knäna och andas lugnt

Det skulle se ut så här

Bild från josefinesyoga.metromode.se

Men sanningen var en annan

Del 2 Reflektera

TYSSSSSTNAD! Smakar på ordet och ryser av välbehag. Andas in och andas ut…sakta. Känner hur stressen rinner av och nuet infinner sig. Friden som belöning efter ett par timmars shopping på köpcentrumet till barnens skolstart. Suckar ut all stress, alla ekonomiska frågetecken och andas in lugnet och friden.
Yogan idag blev inte förrän nu på eftermiddagen då vi hade en förmiddag full av shopping.
Jag är en introvert, högkänslig och tystnadstörstande individ som älskar stillheten och tystnaden. Insikter, svar och beslut möter mig här. Tänk så lyckligt lottad jag är!

Hur möter du dig själv i tystnad? Frågan idag bevaras med Att leva i nuet!

Tystnaden kan vara jobbig om livet inte är i balans. För mig är tystnaden lika nödvändig som syret jag andas. Att få lyssna inåt, stänga ute omvärlden och släppa alla måsten…

Hur tar du emot tystnaden i ditt liv?

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: