Hälsa & Ohälsa

Yogautmaning- dag 7

Äntligen är vilodagen Söndag här. Jag sov gott inatt och vaknade utvilad och längtade efter dagens yogautmaning som var Bordet.Yogautmaning- dag 7

Igår kväll avslutade jag dagen med ett varmt lavendel- och mineralsaltbad, hårinpackning, te och en bra bok. Kanske bidrog det till nattens goda sömn. Idag känner jag mig utvilad och lugn. Körde igång med dagens yogautmaning och fann att övningarna gick lättare än tidigare. Kanske min kropp kände igen rörelserna och detta tog jag glatt emot.

Del 1 Yoga

Idag skulle jag få lära mig övningen Bordet sedan reflektera över frågan Hur dömer du dig själv? Min kropp ger mig respons; dels är jag stel i början men efter en stund känner jag hur allt mjukas upp allt mer och jag upplever till min glädje att kroppen svarar med mer rörlighet.

  1. Först lite Shaking
  2. Sedan lite lektid
  3. Därefter framåtfällning
  4. Så var det ned på alla fyra som en katt/ko
  5. Nedåtgående hund då jag strechar ut hela kroppen
  6. Flytta fram höften. armbågarna innanför knäna och andas lugnt- Squat
  7. Nu vidare till Bordet som ger energi och sträcker baksidan

Del 2 Reflektera

Hur dömer jag mig själv? Svaret på detta är nog hela tiden. Men jag har blivit bättre på att vara snällare mot mig själv. Det är så svårt dock!

Jag är duktig på att ställa höga krav på mig själv och ibland orimliga sådana. Har insett att jag ibland gör saker för att få andras bekräftelse och ibland är det för att kunna berömma mig själv, känna att jag duger. Genom åren har jag lärt mig att ingen är så sträng mot mig som jag själv och inte mår jag bättre av detta. Så numera försöker jag släppa alltmer på dessa tunga krav och istället se mer tillåtande på mig själv, mina begränsningar och mina möjligheter.

Jag duger som jag är! Du duger som du är! Detta är gott nog!

Sedan jag började leva alltmer slowliving har nuet blivit viktigare än framtiden och dåtiden. Nu planerar jag inte så mycket vad som ska hända framåt. Jag försöker istället ta dagens möjligheter i akt och ser vad nuet kan ge mig för gåva. Idag säger jag oftare nej till saker när jag känner att det blir för mycket. Jag avstår hellre än att falla i stress eller migränanfall som jag gjorde häromdagen.

Hur dömer du dig själv? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

SparaSparaSparaSpara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: